Kategorija vesti: GreenKuća/Enterijer

Vi kod kuće, a napolju pakleno: Šta sve možete da radite po vrućini

Napolju je +40. Nekim čudom vi ste te sreće pa ne morate da se gužvate po prevozima i topite po gradskom asfaltu. Šta raditi u stanu dok je napolju tropska vrućina?

KRENITE OD ZAMRZIVAČA

 • Za početak, uključite klimu ili napravite promaju. Pustite plej listu sa latino haus muzikom – boravak u stanu treba da bude što prijatniji. S obzirom da mediji savetuju da se ne izlažete prevelikom naporu, natočite vodu u bokal od 10 litara i spremite se za laganije aktivnosti.
 • Krenite od frižidera i zamrzivača! Talas hladnog i ustajalog vazduha prvo će vas osvežiti, a zatim podsetiti da treba da bacite zaleđeni podvarak koji vam je baka spakovala još za pretprošlu slavu. Kada je zamrzavajuće telo otopljeno, pokupite višak tečnosti (stavite na listu želja samoodleđujuđi zamrzivač!) i operite ga laganim rastvorom. Uključite ga ponovo, i stavite u njega hranu. Ukoliko je zamrzivač komforan, možete i vi leći u njega na minut-dva, i fotografisati se za Instagram uz komentar kako ste na tretmanu “hlađenja”.
 • Popijte čašu vode.

IZUVANJE

 • Pošto je fizički rad leti veoma iscrpljujući, vreme je da predahnete. Natočite u lavor mlaku vodu, i saspite sve one praškaste aromatične kesice koje ste dobijali po promocijama u supermarketima. Ne mari ako izručite i prah protiv moljaca, ko zna kakve glivičaste mikroroganizme imate po stopalima, ipak je leto! Ne zaboravite da stavite status na Fejsbuku kako uživate u aromatičnom tretmanu stopala, dok se ostalim korporativnim robovima štikle zabijaju u asfalt ili noge potparuju u čarapama. Dodajte i ono “feeling wonderful”.
 • Popijte čašu vode.

LIŽITE PAŽLJIVO

 • Pošto nije u redu da tako beskrupulozno uživate dok se ostali pate, uradite nešto za druge! Pronađite u kuhinjskom ormariću sve one dezerte iz kesice koji se prave po sistemu “mućenje i zamrzavanje”. Kada ste umutili sladoleg-šlag-šta-li iz kesice, masu izručite u rasparne kafene šolje (tome i služe uostalom), i potom se bacite na dekoraciju. Uzmite kišobrančiće i svetlucave čuperke na slamčici koje ste dobili u banana-splitu na letovanju u Makarskoj 1988. i stavite ih u svoj slatki kup. Pospite sa svim onim praškasto-mrvljeno-mlevenim što nađete u kuhinjskom ormariću, a da nije slano, dakako. Ukoliko imate neki aromatično alkohol, kanite koju kap, zarad ukusa.
 • Svo voće koje imate stavite u blender sa kockama leda (koje ste izvadili pre otapanja zamrzivača), izmiksujte, a potom dodajte kevinu veštačku boju za kolače, kako bi koktel-friz-šejk izgledao živopisno kao u časopisima. Fotografiju objavite na Pinterestu.
 • Popijte čašu vode.

KRPICE

 • Potom prošetajte do ormara i sredite bar jedan njegov deo (ipak se ne treba previše umarati). Pronađite sve one letnje krpice koje niste videli godinama, obucite neku iz koja vam i dalje odgovara i produžite u kupatilo.
 • Nastavite sa započetim spa tretmanom. Isprobajte sve te testere u kesicama koje ste skupljali, a kojima se opasno bliži istek roka trajanja. Naprskajte se dezodoransom. Navlažite kosu uljem za bebe. Stanite ispred ogledala, fotografišite svoj odraz, i aploudujte fotografiju na Tviter uz komentar “u kupaćem kostimu iz srednje škole”.
 • Popijte čašu vode.

Ukoliko vam je sve ovo komplikovano ili umarajuće, dan u stanu možete provesti tako što ćete zamračiti prostoriju i leškariti uz omiljenu knjigu. I čašu vode, naravno, valja se hidrirati po ovoj vrućini.

 

Izvor: Blic-Žena

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar