Kategorija vesti: GreenIshranaZdravlje

Šest napitaka od kojih se mršavi

 

Za naše zdravlje i izgled nije važna samo hrana, već i tečnost koju unosimo u organizam. Ovih šest napitaka predstavljaju odlične saveznike u očuvanju vitalnosti i rešavanju suvišnih kilograma.

Voda

Voda je najjednostavniji, najprirodniji i najjeftiniji napitak, a telo je obožava. Hidratacija organizma vraća energiju i čini kožu elastičnom i blistavom, a čaša vode pre obroka smanjuje apetit, pa pomaže kao zaštita od prejedanja.

Kafa

Ovaj ukusni napitak je odličan antioksidans pa rezultira povećanom potrošnjom kalorija. Šoljica do dve kafe dnevno čisti organizam od toksina i vraća koži svežinu.

Zeleni čaj

I čaj je odličan čistač organizma. On vraća energiju i pomaže u gubljenju težine ubrzavajući oksidaciju masti.

Kakao

Antioksidansi iz ovog ukusnog napitka štite nas od bolesti i štite naš DNK od slobodnih radikala koji su glavni uzrok starenja.

Crno vino

Crno vino štiti krvne žile, smanjuje holesterol i nivo stresa i opskrbljuje organizam sa do 40 odsto više antioksidanasa nego što ih ima u telu osoba koje ne piju vino. Oni čuvaju od preuranjenog starenja, a sastojak piceatanol usporava rast masnih ćelija, što znači da je crno vino sjajan saveznik u dijeti.

Mleko

Mleko pomaže u sprečavanju gojaznosti kod dece, dok kod odraslih olakšava gubitak kilograma, naročito u struku. Kalcijumom bogati mlečni proizvodi utiču na brzu potrošnju masti nakon obroka.

 

Izvor: Lepota i zdravlje

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar