Kategorija vesti: OrangeUrban vodič

Sedmi Supernatural festival 21. aprila!

Sedmi po redu Supernatural festival održaće se 21. aprila u Supernatural parku na Adi Huji u Beogradu. Svi posetioci koji ove godine ponesu garderobu koja im više nije potrebna, moći će na festival da uđu besplatno. Tako ove godine, pored ekološkog, festival ima i humanitarni karakter, budući da će sva prikupljena garderoba biti donirana Crvenom krstu Beograda. Za sve koji odluče da ne recikliraju, na kapijama festivala ulaznica će iznositi 400 dinara. 

Kao i do sada, festival će imati bogat muzički, ekološki i program za najmlađe. U okviru zelene pijace i zelene učionice predstaviće se veliki broj organizacija, izlagača i predavača.

Supernatural park, prostor na kome će se festival održati drugu godinu za redom, je projekat Supernatural pokreta, koji je započet prošle godine u saradnji sa opštinom Palilula. Nekadašnja divlja deponija građevinskog šuta pretvorena je u park sa idejom da se ovaj prostor vrati prirodi i da Beograđani dobiju još jednu zelenu oazu na Dunavu koju će rado posećivati. Nedavno je objavljen film “Supernatural park, od deponije do parka” koji predstavlja aktivnosti pokreta Supernatural u 2012. godini, sa akcentom na formiranje parka na  špicu Ade Huje. Film možete pogledati na Facebook stranici: https://www.facebook.com/video/video.php?v=10151456110509656

Prošlogodišnji festival, na kome su nastupili Zemlja Gruva, Gušti, Sharks, Snakes & Planes i Duško Gojković, posetilo je preko 7000 posetilaca.

Festival Supernatural nastao je 2007. godine sa ciljem da se obeleži svetski dan Planete zemlje i podigne svest građana o bitnim ekološkim pitanjima. U međuvremenu festival je prerastao u vodeći ekološki pokret u zemlji, koji se tokom čitave godine bavi projektima iz ekologije, kulture i edukacije.

Festival će sledeće nedelje objaviti prvog izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju Supernaturala, 21. aprila.
Za sve dodatne informacije posetite www.supernatural.rs i www.facebook.com/supernaturalfestival.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar