Kategorija vesti: BlueGedžetiTechnolife

Prvi testovi Tegra 4 procesora

Na ovogodišnjem MWC-u NVIDIA je konačno demonstrirala snagu Tegra 4 procesora u nekim od standardnih testova kao što su Quadrant, AnTuTu, SunSpider i CF-Bench kako bi korisnici imali realni uvid u sirovu snagu nove perjanice kompanije.

Ukratko, sa sigurnošću možemo reći da je Tegra 4 definitivno jedan od najmoćnijih ako ne i najmoćniji mobilni procesor koji možete naći u nekom tabletu ili telefonu danas.

Kao što se može videti u tabeli brojke su veoma impresivne i daleko iznad vrednosti koje postiže bilo koji dosadašnji mobilni procesor. Tegra 4 čak prestiže i iPad 4 u SunSpider testu koji nam govori o tome kako se procesor ponaša pri surfovanju internetom. iPad 4 postiže 865ms na testu dok Tegra 4 čak 499ms. Niži rezultat u ovom slučaju je bolji. Jako je zanimljivo i to što standardni desktop računar pri korišćenju Chrome web pretraživača postiže 188.8ms, razlika se definitivno smanjuje u korist Tegre 4.

Tegra 4 definitivno ima veliku količinu sirove snage a naša očekivanja su da će se ta snaga još bolje iskoristiti na budućim uređajima koji će izaći ove godine.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar