Kategorija vesti: BlueGedžetiTechnolife

NVIDIA unapređuje gejming na Linux računarima

NVIDIA je najavila najnovije NVIDIA GeForce drajvere pod oznakom R310 koji nude dvostruko više perfomansii dramatično umanjuju vreme učitavanja igara za korisnike Linux operativnih sistema. Rezultat skoro cele godine razvoja od strane kompanija NVIDIA, Valve i drugih proizvođača igara su novi GeForce R310 drajveri koji su dizajnirani tako da nude GeForce korisnicima najbolje moguće Linux igračko iskustvo koje pokazuje ogroman potencijal najvećeg “open source” operativnog sistema na svetu.

Novi R10 drajveri su dostupni za preuzimanje na www.geforce.com i temeljno su testirani na Steam platformi pod Linux-om, dodatnom produžetku popularne Steam igračke platforme kompanije Valve koji je zvanično otvoren za igrače ove nedelje.

“Sa ovim izdanjem NVIDIA je uspela da uveća opšte igračke perfomanse pod Linux-om”, izjavio je Doug Lombardi, potpredsednik marketinga u kompaniji Valve. “NVIDIA je preuzela definitivnu lidersku poziciju sa razvojem R310 drajvera sa nama i drugim studijima kako bi pružili apsolutno neprikosnoveno rešenje za igrače na Linux-u.”

R310 drajveri podržavaju najnovije GeForce GTX GPU-ove serije 600 koji su redefinisali igranje na desktop i laptop računarima kombinujući revolucionarne perfomanse i igračku tehnologiju koju odlikuje neverovatan energetski efikasan dizajn. Igrači sa GeForce kartama prošle generacije, uključujući 8800 GT ili snažnije modele  bi takođe trebalo da preuzmu nove drajvere.

Za ažurnu listu igara i aplikacija koje se trenutno razvijaju za Linux možete posetiti Marlamin  sajt koji je održavan od ostrane trećih lica.

Za više informacija o tome kako GeForce GPU-ovi dramatično menjaju način na koji se igre igraju na Linux platformi molimo posetite www.geforce.com. Za više informacija o kompaniji NVIDIA i njenim proizvodima, video klipova, fotografija i drugih informacija, molimo posetite NVIDIA newsroom. Na NVIDIA Flickr strani možete naći fotografije kompletne linije GeForce proizvoda.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar