Kategorija vesti: BlueTechnolife

NVIDIA predstavila prednosti Maxwell tehnologije u Beogradu

NVIDIA je predstavila najnovije tehnologije koje će pokretati predstojeće inovacije i poboljšati iskustvo igranja u PC gejmingu.  Podržani novom Maxwell GPU arhitekturom, skoro predstavljeni GeForce GTX 980 i GeForce GTX 970 kombinuju snagu najnaprednijeg GPU-a na svetu sa efikasnošću najnovije arhitekture iz  kompanije NVIDIA.

Zajedno sa lokalnim partnerima na tržištu Srbije, NVIDIA je sklopila i predstavila gejming računare koji poseduju Maxwell arhitekturu. Ovi PC-evi su dizajnirani za gejmere i optimizovani tako da dostave visoke performanse u energetski efikasnom pakovanju.

NVIDIA je prikazala PC koji sadrži GeForce GTX 980 grafičku karticu, a koji pokreće najnoviju Dark Souls II igru sa poboljšanom grafkom i  NVIDIA DSR tehnologijom. Ovo pomaže da igre izgledaju bolje, pa se snaga GPU-a koristi za renderovanje igre u višoj rezoluciji, a potom se i prilagođava zahtevanoj rezoluciji ekrana. Ova funkcija je automatski dostupna kroz GeForce Experience, a gejmeri mogu da podese željeni nivo u skladu sa svojim zahtevima.

NVIDIA je prikazala Lords of Fallen, igru koja je razvijena uz pomoć NVIDIA GameWorks tima, skupa biblioteka, alata i kodova koji snagu GPU-a prenose u ruke developera. Da bi stvorili dinamično i impresivno iskustvo koje donosi Lords of Fallen, korišćeno je nekoliko NVIDIA tehnologija kao što su PhysX Clothing ili NVIDIA Turbulence. Ovo omogućava da u okruženju u kome je zastupljena realna interakcija između objekata i čestica, znakovi u igri izgledaju realističnije.

„U kompaniji NVIDIA verujemo da gejmeri treba da uživaju u najboljem vizuelnom i iskustvu igre, zbog čega želimo da stvorimo nove tehnologije i konstantno unapređujemo performanse kroz GeForce liniju proizvoda,” izjavio je David Koblizek, PR menadžer za CEE proizvode u kompaniji NVIDIA. „Verujemo da smo sa Maxwell-om uspeli da stvorimo pravi miks tehnologija, performansi i efikasnosti koje gejmeri zahtevaju.

Zajedno sa gejmerima, kompanija NVIDIA je prikazala i niz sistema koji su zasnovani na fleksibilnosti Maxwell arhitekture. Počev od tradicionalnog PC-a do small form factor sistema, gejmeri sada imaju veliki izbor kada traže najbolji način za nadogradnju računara. Svi sistemi koji su danas predstavljeni bili su upareni sa G-Sync monitorima partnera poput AOC-a, ASUS-a i Philips-a.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar