Kategorija vesti: BlueTechnolife

NVIDIA GeForce GTX 660 Ti GPU: Novo omiljeno oružije igrača

NVIDIA Kepler arhitektura koja je napravila revoluciju kada je u pitanju način na koji se PC igre igraju od trenutka predstavljanja u martu daje snagu lansiranju nove NVIDIA GeForce GTX 660 Ti karte koja je dostupna od danas sa početnom cenom od samo 259€ + PDV.

Uz perfomanse koje značajno pomeraju granice za najzahtevnije PC igre u 1080p rezoluciji koja je izbor većine igrača GTX 660 Ti označava dramatično unapređenje za svakog ko je do sada igrao naslove na prošloj generaciji grafičkog hardvera. GTX 660 Ti je u proseku 41% brži u odnosu na GTX 560 Ti iz 2011. godine i u proseku 58% brži u odnosu na GTX 470 iz 2010. godine.

Uz omogućavanje impresivnih perfomansi, GTX 660 Ti je pun dodatnih mogućnosti kao što je puna podrška za DirectX 11 tesalaciju, TXAA i PhysX tehnologiju uz mogućnost da koristi više monitora u konfiguraciji 3+1 korišćenjem samo jedne karte.

Ukoliko takođe uračunamo odličnu efikasnost, nisku potrošnju i termalne karakteristike Kepler arhitekture GTX 660 Ti osigurava najstabilnije, tiho i energetski efikasno igračko iskustvo za igrače koje je moguće u svojoj cenovnoj klasi. GTX 660 Ti čak drži korak kada su u pitanju perfomanse i sa konkurentskim proizvodima koji koštaju 40€ više dok troši do 25% manje energije što je dokaz efikasnosti strimig multiprocesora koji su ugrađeni u svaki Kepler čip.

Navedene energetske uštede dolaze do izražaja takođe i sa dve GTX 660 Ti karte koje su uparene koristeći SLI tehnologiju i u tom slučaju se isporučuju perfomanse koje prevazilaze konkurenciju do 21%.

GTX 660 Ti je izrađen korišćenjem iste NVIDIA Kepler arhitekture u 28nm tehnologiji koja je korišćena i za izradu drugih modela koji su predstavljeni ove godine kao što su GTX 680, GTX 670 i dvojezgrarna GTX 690 karta.

Dostupnost

NVIDIA GeForce GTX 660 Ti GPU je dostupan odmah od strane vodećih svetskih proizvođača grafičkih karti kao što su: ASL, ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle i Zotac.

Više informacija o GeForce GTX 660 Ti je dostupno na www.GeForce.com. Za još više vesti iz kompanije NVIDIA, informacija o kompaniji i proizvodima, video zapisa, fotografija i drugih informacija možete posetiti NVIDIA newsroom. Na NVIDIA Flickr strani možete naći GTX 660 Ti fotografije.

 

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar
Komentari (2)
 1. Ninoslav says:

  Imali negde da se kupi/poruči Nvidia 660 gtx ti Zotac?
  Trebala bi mi isključivo Zotac-ova zbog znatno manje dužine.
  Hvala unapred.

  • Poštovani,

   danas smo saznali da se u toku sledeće nedelje (ako sve bude kako treba) 660Ti kartice pomenutog proizvođača očekuju na tržištu.

   S poštovanjem,

   Nebojša