Kategorija vesti: GreenIshranaZdravlje

Hranom do lepote i zdravlja

Ukoliko ne možete da se odlučite šta da spremite za ručak ili večeru, evo par namirnica od kojih ćete biti zdraviji i lepši. Kozmetički proizvodi mogu da ulepšaju izgled, odnosno da vam pomognu da izgledate negovano i lepo, ali ove namirnice će vam pomoći ne samo da izgledate bolje, već i da budete zdrave.

Voće

  • Bliži se leto i sezona bobičastog i crvenog voća poput jagoda, borovnica, malina i trešanja koje su pune antioksinadasa i vitamina C koji je odličan u hidriranju kože, ali i protiv pojave ekcema. Sperčava pojavu bakterija koje izazivaju akne i druge kožne itritacije.

Sočivo

  • Bogata ugljenim hidratima, ali i gvožđem i cinkom koji pomažu u procesu skladištenja proteina u organizmu ova namirnica je odlična i za vašu kosu.

Koštunjavo voće

  • Sem što su odlična užina, ove namirnice su i odlične za kožu. Bademi i lešnici su bogati vitaminom E i antioksidansima koji pomažu protiv starenja kože, odnosno sprečavaju nastajanje bora.

Zeleniš

  • Povrće poput, brokolija i spanaća puno je vitamina E i gvožđa, koje je odlično za lepu i negovanu kožu i kosu.

Paprike i paradajz

  • Ovo povrće pored vitamina E i C sadrži još i vitamin B koji je odgovoran za naše dobro raspoloženje.

Riba

  • Ova namirnica je višestruko dobra za vaše zdravlje. Pored vitamina A i D i omega 3 masnim kiselinama riba vam može pomoći da u letnjem periodu dobijete lep i preplanuo ten. Dobra je u borbi protiv strija i celulita.

 

Izvor: B92-SuperŽena

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar