Kategorija vesti: GreenKuća/Enterijer

Enterijer koji oduševljava svakoga

Kako biste dobili prostor za kojim će mnogima krenuti voda na usta, morate imati petlju da napravite nešto hrabrije izbore i dodati svojim prostorijama notu egzotike. Zato smo vam spremili nekoliko veštih trikova.


Izaberite modernu boju. Dosta je bilo belih zidova u stanu. Krajnje je vreme za ekstremne prmene. Krečite zidove u neku jaku, toplu boju kao što su npr. crvena, narandžasta, pink ili svetložuta. Ove boje će uneti dramatičnost u vašu prostoriju i optimistične vibracije. Ukoliko ne želite da se obavežete prema celoj sobi, dovoljno je da okrečite jedan zid ili plafon i postići ćete „WOW“ efekat.

Razmišljajte izvan okvira. Neki zidovi u stanovima jednostavno ne trpe rupe na sebi, pa ostajete uskraćeni za kačenje umetnosti na njima. Različiti dizajnirani samolepljivi stikeri za zid su idealni. Oni će svakoko ispuniti prazninu i privući mnogo pogleda. Izaberite motive koje volite, na primer veliko drvo, luster, neku dobru frazu ili moto, i zalepite na mesto na kome će najviše doći do izražaja.

Eksperimentišite desenom. Ukoliko u sobi imate beli kauč, idealno rešenje da probudite živost jesu šareni fanki jastuci. Izaberite jedan ili dva jastuka u svetlijim bojama, a ostali neka budu prigušenih tonova, čak i ako imaju grafički disen, kako ne bi izgledalo prenatrpano. Upotrebite istu tehniku odbaira kada je reč o zavesama.

Koristite prirodu. Voće ne izgleda lepo samo u činiji u kuhinji, takođe može biti jako korisno u naglašavanju boja u dnevnom boravku. Izaberite nekoliko različitih vrsta, bitno je samo da se slažu sa bojom koja dominira u prostoriji, i jedostavno postavite na sto.

Oslobodite se stereotipa. Znate da vaze služe za pokazivanje cveća, ali dvostruko bolji efekat imaće kao umetnički predmeti. Izaberite nekoliko koje vam izgledaju dobro u istoj boji i postavite ih jednu pored druge, tako da izgledaju kao mini skulpture.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar