Kategorija vesti: GreenIshranaZdravlje

Četiri saveta kako da pijete dovoljno vode

Svi smo već čuli da bi trebalo piti osam čaša vode dnevno da bi nam telo bilo srećno, zdravo i vitko. Ipak tačna količina ostaje predmet debate, jer neki eksperti tvrde da se ta količina zapravo odnosi na ukupnu količinu tečnosti koja uključuje i mleko, sokove, voće, povrće…

Kako prenosi “Žena” ono što ne podleže debati je da je voda neophodna organizmu jer stimuliše sistem za varenje, čini stolicu redovnom, učestvuje u čišćenju tela od toksina, ali i hidrira kožu i pomaže da izgledamo mlađe. Ali kako da navedemo sebe da unesemo dovoljno količinu tečnosti svakog dana? Evo nekoliko saveta…

DODAJTE VODI UKUS

  • Ukoliko mislite da je voda dosadna, jednostavno joj dodajte ukus. Probajte da u vodu stavite kriške pomorandže, limuna ili limete ili pokušajte sa zamrznutim bobicama koje će vodu učiniti slađom ali će je istovremeno i hladiti. Budite maštoviti i otkrijte varijantu koja će za vas učiniti ispijanje vode najprijatnijim.

POSTAVITE CILJ I PRATITE NAPREDAK

  • Niste sigurni da unosite dovoljno vode svakog dana? Postavite sebi cilj da u toku dana popijete određen broj čaša vode i pratite kako napredujete u ostvarenju tog cilja. Napišite sebi podsetnik na parčetu papira ili na tabli i konstantno se podsećajte svog dnevnog zadatka.

DRŽITE VODU UZ SEBE

  • Ukoliko je vaš najveći problem sa ispijanjem vode to što stalno zaboravljate da se na ovaj način osvežite, pokušajte da stalno uz sebe držite flašicu, što će vas navesti da konstantno i nesvesno pijete bar po gutljaj. Probajte da jednu flašicu držite u torbi, jednu na radnom stolu, jednu u kolima, i uvek ćete imati podsetnik da treba da popijete malo.

POPIJTE ČAŠU VODE UZ SVAKI OBROK

  • Ukoliko uz obrok pijete mleko, jogurt ili sok, probajte da ih zamenite čašom vode. Ukoliko ne želite da se odreknete omiljenog pića uz obrok, prepolovite količinu koju popijete, a ostatak nadomestite vodom, ili odaberite jedan obrok za drugi na pitak a u preostala dva ipak odaberite vodu.

 

Izvor: 24sata

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar