Kategorija vesti: OrangeUrban vodič

Veliko interesovanje za operu „Rigoleto“

Popularna Verdijeva opera „Rigoleto“ , koja će 16. februara od 19 časova biti direktno prenošena iz Metropolitena u bioskopu „Cineplexx Delta City“, izazvala je ogromno interesovanje beogradske publike, te je prenos premešten u veću salu ovog bioskopa.

Dodatna količina karata za operu je u prodaji, a više informacija  može se naći na sajtu www.cineplexx.rs ili dobiti pozivom na broj 011 2203 400.

Novu postavku i adaptaciju Verdijevog „Rigoleta“, sa srpskim baritonom Željkom Lučićem u naslovnoj ulozi, predvodi dirigent u usponu Mikele Marioti.  Reditelj je Majkl Majer, kome će ovo biti prvo pojavljivanje u Meropoliten operi. U Majerovoj viziji, radnja opere premešta se iz  srednjevekovne Italije u Las Vegas šezdesetih godina 20. veka. U ostalim ulogama su Dijana Damro kao Đilda, u ulozi vojvode od Mantove Pjotr Bezala, a Štefan Kocan je Sparafučile.

„Pokušao sam da pronađem kontekst koji bi verno oslikao dekadenciju vojvodske palate čiji su protagonisti u neprestanoj potrazi za moći, novcem i lepotom, a Las Vegas šezdesetih je upravo takav svet. Imao je specifičnu energiju i stvari su u svakom trenutku vrlo lako mogle poći po zlu. Upravo se to događa u operi”, komentariše Majer.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar