Kategorija vesti: OrangeUrban vodič

Veče sa poznatim koreografima NDT-a sutra u „Cineplexxu“

Ljubitelje umetničke igre sutra, 30. maja, u 20 časova u bioskopu „Cineplexx Delta City“ u Beogradu očekuje poslednje, četvrto veče, sa koreografima Holandskog plesnog teatra (NDT, Nederlands Dans Theater) i njihovim gostima u bioskopskoj sezoni 2012/2013.   

U pitanju je snimak nastupa igrača drugog ansambla ovog teatra (NDT 2), za koje su koreografije pripremili poznati stvaraoci: Sol Leon, Pol Lajtfut, Johan Inger, Aleksandar Ekman, Šeron Ejal i Gaj Behar. Veče obuhvata četiri koreografije, zabeležene u aprilu ove godine, od kojih su dve nova ostvarenja.

Program u saradnji sa drugim ansamblom, pratnjom Holandske Simfonije uživo i koreografima  Solom Leonom i Polom Lajtfutom – izražajno je i dinamično delo. Oni odaju počast sali za probe, u kojoj su proveli više od 20 godina. U njihovoj viziji to je prava istorija duše NDT-a provučena kroz podijum za igru, zidove i ogledala sale za probu.

Na programu je i nagrađivano delo „Dream Play pridruženog koreografa Johana Ingera, koji stvara apstraktni, ali i pripovedački balet Stravinskog „Posvećenje proleća“. On daje novu perspektivu teškoj priči. Novo delo još jednog pridruženog koreografa Aleksandra Ekmana čini mnogo dinamičnosti, kreativnosti, ritmičkog plesa, teatralnosti, muzikalnosti i vitalnosti. Na programu je i novo ostvarenje Šeron Ejal i Gaja Behara, dva talentovana koreografa plesačkog teatra Ohad Naharin’s Batsheva, koji prvi put rade zajedno.

Karte za ovaj plesni spektakl su u prodaji, a više informacija može se naći na veb adresi bioskopa www.cineplexx.rs.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar