Kategorija vesti: Lepota/KozmetikaRed

Šta je antirid i kako da ga pravilno upotrebljavati?

Evo najmoćnijeg saveznika za ublažavanje tamnih kolutova oko očiju!

Svaka čast kozmetičkim kućama na naporu i trudu koje ulažu u stvaranje preparata za negu osetljive zone oko očiju. Bez njih bi  naš trud i pokušaj da šminkom postignemo svež, blistav i mladalački izgled, bio bezuspešan. Znate i sami verovatno da dobar korektor može da prikrije tamne podočnjake, ali otečeni kapci se nažalost ne mogu pokriti.

Ali nije kraj sveta, bez brige. Ako želite da se posledice sinoćnog lumpovanja ne otkriju na vašem licu, u vašu svakodnevnu negu obavezno ubacite kremu koja će vam “probuditi” lice i oči – antirid. Samo pazite, ima raznih vrsta krema. Postoje različite formule kao npr. one koje ublažavaju bore, dubinski hidriraju, smanjuju otečenost kapaka i tamne podočnjake.

Naravno  nemojte tek tako posezati za bilo kojim, već za onim preparatom koji odgovara onome što je vašoj koži potrebno.Sve što treba da uradite je na naučite da ga pravilno nanesete.

Antirid s formulom protiv starenja nanesite u maloj količini na nekoliko mesta oko očiju, na gornji i donji kapak, a zatim ga, jednim prstom, prvo utapkajte u kožu, a zatim razmažite kružnim pokretima od unutrašnje prema spoljašnjoj ivici oka. Pritiskom na kožu ona se rasteže, istina, u mikroskopskim veličinama, ali ipak značajno. Kada popustite pritisak, dok se skuplja, ona veoma snažno upija antirid koji ste naneli. Ova tehnika se, baš iz tog razloga, preporučuje za nanošenje svih preparata protiv starenja, kao i onih s raskošnim formulama, koji dubinski hidriraju i hrane kožu.

Antirid za uklanjanje otečenih kapaka nanesite na isti način kao i antirid protiv starenja, u malim količinama na par mesta oko očiju, tačnije iznad gornjeg i ispod donjeg kapka, ali nemojte ga utapkavati, već ga umasirajte laganim pokretima prstiju, sve vreme blago pritiskajte kožu kako biste podstakli limfnu drenažu. Za bolji rezultat, kremu držite u frižideru. Što je hladnija, to bolje deluje.

Kada savladate ove tehnike za nanošenje antirida koje će vam pomoći da on deluje kao čarobni štapić, ostaje vam samo da izaberete pronađete onaj najbolji za vas.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar