Friday, March 29, 2024
HomeGreenSkuvajte špagete kao Italijani (1)

Skuvajte špagete kao Italijani (1)

Ako ste ljubitelji pasta prelivenih najrazličitijim sosevima, evo malih trikova koji će vam pomoći da testenine koje iznesete na sto budu kao da su spremljene u italijanskom restoranu.

  • Za 100 grama špageta treba vam litar vode i 10 grama soli. Špagete dodajte tek kada voda u loncu provri.
  • Lonac za vreme kuvanja nemojte poklapati, a špagete mešajte isključivo viljuškom.
  • Strogo poštujte propisano vreme kuvanja špageta, a pre nego što ih procedite, obavezno ih probajte. Nekada je potrebno da se dokuvaju.
  • Sačuvajte vodu od kuvanja jer će sos biti ukusniji ako ga pripremite s njom.
  • Ako ne planirate da odmah služite špagete, najbolje je da ih preručite u činiju, prekrijete providnom folijom i odložite na hladno. Iz frižidera ih izvadite pola sata pre služenja i prelijte sosom.

BOLONJEZE PRELIV
POTREBNO JE: 300 g mlevenog junećeg mesa, 200 g šampinjona, 200 g pelata, 50 g parmezana, kašika gustina, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 3 kašike ulja, origano, so, biber
PRIPREMA
Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan luk. Dodajte mleveno meso i dinstajte desetak minuta. Kad meso porumeni, dodajte usitnjen beli luk, pa dinstajte još deset minuta. Začinite po ukusu, dodajte šampinjone isečene na listiće, kratko prodinstajte, pa ubacite pelat. Varjačom usitnite pelat, a gustin rastvorite u malo vode i prelijte masu.
 
Izvor: Blic-Žena
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!