Kategorija vesti: GreenKuća/Enterijer

Reciklaža ambalaže: 7 ideja da koristite kutije od jaja

Ne bacajte kartone za jaja, stvarno mogu da se iskoriste za svašta. Ovo su samo neki predlozi.

SAKSIJICE

  • Kutija za jaja može da posluži kao saksijica za rasad. Isecite poklopac, napunite svako ležište za jaja zemljom i zasejte seme. Kada biljka krene, presadite je. Možete da je presadite sa sve kartonom jer će se on razgraditi. Samo je pre toga umereno zalivajte da se karton ne raspadne.

SKUPLJAČI VLAGE

  • Ništa gore nego kada bacate kesu sa smećem, a iz nje svuda po kući iscuri prljava tečnost. Zato je dobro da dno nove kese, kada je stavljate, obložite kartonskim kutijama za jaja. Samo ih zgnječite i stavite na dno, skupiće sav višak vlage koja iscuri iz smeća.

PODMETAČ ZA OBUĆU

  • Mokra i prljava obuća od lapavice i blata uskoro će postati naša svakodnevica. Ma koliko je brisali na otiraču, uvek je pomalo mokra. Najbolje će se osušiti na onim velikim kartonskim paletama za jaja. Možda ne izgledaju baš lepo, ali čim se obuća osuši, sklonite ih.

SKROVIŠTE ZA SITNIŠ

  • Znate ono: čak i kada bih imala sto fioka, ne znam gde bih sa svim ovim sitnicama… Perlice, dugmad, konac, sitan novac… Sve to može da se sortira po kutijama za jaja. Ako još budete kreativni, pa ih ofarbate zlatnim ili srebrnim sprejom, možete i da ih izložite na policama, a ako ne, sakrijte ih u jednoj od onih sto fioka.

POTPALA ZA ROŠTILJ

  • A može i za kamin, ako ste te sreće. Jednostavno karton iskidajte ili iseckajte u sitne komade, položite između drva ili uglja i upalite vatru.

PALETA ZA BOJE

  • Kartonske kutije će vam super poslužiti kao paleta za tempere, bilo za vas ili vaše dete. Najpraktičnije je to što posle svakog „kreativnog izleta“ takvu paletu možete da bacite.

GUSENICA ZA DETE

  • Razdvojte one dve kolone gde se stavljaju jaja. Uzmite jednu kolonu. Okrenite rupama nadole. Farbajte jednu po jednu kupicu bojom kojom želite. Na prvoj iscrtajte oči i usta, a kroz rupice (ako ih nema na samoj kutiji, probušite ih debljom iglom) provucite savitljivu traku koja će viriti s obe strane i predstavljaće rogiće. Slatko, jeftino i zabavno.

 

Izvor: Blic-Žena

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar