Wednesday, April 24, 2024
HomeGreenProbajte najbolje iz brazilske kuhinje (2)

Probajte najbolje iz brazilske kuhinje (2)

Brazilska kuhinja može se pohvaliti raskošnom mešavinom ukusa koji potiču iz Afrike, Portugala i od Guarani indijanaca. Zbog toga nacinalna jela ove latinoameričke zemlje odlikuje raznolikost. Probajte najbolje iz brazilske kuhinje.
BATAČIĆI
POTREBNO JE

  • ZA FIL: 200 g pilećeg belog mesa, glavica crnog luka, 50 g krem sira, 50 g sremskog sira, peršun, pola kašičice senfa, so, biber
  • ZA TESTO: 250 ml mleka, 250 ml supe ili vode, kašičica soli, 100 g maslaca, oko 350 g brašna
  • ZA POHOVANJE: 2 belanceta, prezle, ulje

PRIPREMA
Skuvajte belo meso i polutke crnog luka. Meso i crni luk izvadite, a tečnost sačuvajte. Kada se piletina malo ohladi, narežite je na kocke i zatim rukama iscepkajte da bude vlaknasta. Kuvani crni luk isecite i izmešajte s piletinom. Dodajte krem sir i sremski sir, seckani peršun, senf, so i biber po ukusu. Smesu ostavite u frižider. U šerpu sipajte 250 ml tečnosti u kojoj se kuvala piletina, 250 ml mleka, so i maslac, pa stavite da provri. Sipajte brašno i energično mutite varjačom tridesetak sekundi. Testo izručite na radnu površinu i ostavite da se malo ohladi. Premesite toplo testo i formirajte valjak dužine oko 50 cm, pa ga isecite na oko 28 jednakih kolutova. Kolut testa stavite na radnu površinu i dlanovima oblikujte krug. U sredinu stavite malo fila, ivice podignite i spojte ih tako da se formira mali špic. Batačiće umačite prvo u penasto umućena belanca, pa u prezle. Poređajte ih na poslužavnik i vratite u frižider na pola sata. Pržite ih u dubokom ulju dok ne dobiju lepu zlatnorumenu boju, oko pet minuta. Servirajte tople uz salsu od paradajza ili pavlaku.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!