Kategorija vesti: OrangeUrban vodič

Počinje “Krovoskop” – jedinstveni festival na krovovima Beograda

Krovoskop, jedinstveni festival u okviru koga će biti prikazane četiri projekcije najboljih ostvarenja u domenu nemog filma biće održan 22. 24. i 28. maja. Projekcije filmova će će pratiti uživo izvođenje autorske muzike mladih bendova koji će se na drugačiji način predstaviti građanima Beograda. Ovaj interesantan spoj će se odvijati na tri beogradska krova: krov UK Vuk Karadžić, krov Doma omladine i krov Mašinskog fakulteta.

Ekipu mladih ljudi sa Fakulteta dramskih umetnosti je za pokretanje ovog festivala motivisalo nedovoljno poznavanje nemih filmova među mladima. Istovremeno autorski bendovi iz Beograda imaju sve manje prostora da na novi i kreativan način predstave svoj rad. Realizacijom projekta Krovoskop žele da ponude idejno rešenje za promenu situacije u kojoj se ove dve značajne grane umetnosti, nemi film i autorska muzika, trenutno nalaze.

U sklopu festivala biće prikazani filmovi „Mališan“ (1921) Čarlija Čaplina, uz pratnju benda Gis Maj Es, „Tarzan“ (1917) Skota Sidnija, uz zvuke benda Metak za zlikovca, te nemački horor film „Nosferatu“ (1922) koji će pratiti Elektro akustična radionica (EAR).

Sve projekcije počinju u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Korisni linkovi:

 

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar