Kategorija vesti: Lepota/KozmetikaRed

Pet delova tela na koje žene zimi zaboravljaju

Čak i najdoteranije devojke preko zime malo zabušavaju, pa preskaču neke rituale iz jednostavnog razloga: “Pa taj deo se ispod svih slojeva odeće ni ne vidi!”. Ipak, zanemarivanje određenih delova tela kada je nega u pitanju može da dovede do nakupljanja mrtvih ćelija kože, bubuljica ili bora, pa je bolje da se negujete se od glave do pete čak i po ovakvim niskim temperaturama. Evo kojih pet delova tela žene najčešće zaboravljaju.

1. Stopala

Lepa i negovana stopala mogu biti jedan od najatraktivnijih delova ženskog tela, međutim zimi ih često zanemarujemo. Noktiće uređujte svake nedelje te isturpijajte tvrdu kožu na petama svakih nekoliko dana. Pre spavanja nanesite hranjivu kremu i vaša stopala će na proleće već biti spremna za pokazivanje.

2. Laktovi

Kao što Barni Stinson u seriji “Kako sam upoznao vašu majku” kaže: “Ako želiš da znaš koliko je žena stara, pogledaj joj laktove.” Vrlo je važno da laktove mažete kremom svaki dan, pa taj ritual nikako nemojte da zaboravite.

3. Leđa

Lepa i glatka leđa uvek su seksi, međutim zimsko zanemarivanje može da dovede do neugodnih bubuljica i grube kože. Svake nedelje napravite piling tela, a losionom svaki dan namažite sve delove tela, uključujući i leđa.

4. Guza i bedra

Preko zime jedemo, a na leto plačemo zbog celulita. Zima je izvrsno razdoblje da se uhvatite u koštac s celulitom, pa svakodnevno izvodite mini masažu s kremom protiv celulita.

5. Nokti

Nokti su posebno osetljivi zimi zbog naglih promena temperatura, izlaganja hladnoći i čestom pranju ruku. Zato je važno utrljati kremu i u njih te ih mazati hranjivim lakovima za nokte ili piti dodatke koji podstiču njihov rast.

Izvor: Lepota i zdravlje

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar