Wednesday, April 24, 2024
HomeGreenPariska torta

Pariska torta

POTREBNO JE

  • Za biskvit: šest jaja, 150 g šećera, 50 g kakaoa, 100 g oraha, 60 g brašna, malo ulja i vanilin šećer
  • Za fil: litar i po slatke pavlake, 250 g čokolade, 50 g šećera, 150 g pečenog samlevenog lešnika

PRIPREMA
Odvojiti belanca od žumanaca, pa od belanaca ulupati čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Lagano umešati jedno po jedno žumance, pa brašno, kakao, ulje i vanilin-šećer. Testo peći u kalupu na 200 stepeni i kad se ohladi iseći na tri kore. Kuvati pavlaku sa čokoladom i šećerom uz lagano mešanje pet minuta; kad se dobro ohladi, ulupati je u šlag. Filovati kore i ukrasiti tortu mlevenim lešnicima.
 
Izvor: Blic – Žena
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!