Kategorija vesti: BlueHronikaSrbija

Otvorena prva Škola igre Ašhen Ataljanc

Naša najpoznatija prima balerina Ašhen Ataljanc otvara Školu igre koja nosi njeno ime. Tim povodom, 18. maja u galeriji New Moment, održana je konferencija za medije. Osim Ašhen Ataljanc, koja je umetnički direktor ove škole, prisutnima na konferenciji su se obratili i Ksenija Gaćinović, direktor škole, Danilo Bašić, predsednik opštine „Palilula“, Nemanja Stefanovic, predsednik upravnog odbora kulturne ustavnove Palilula i predstavili zamisli i planove Škole igre Ašhen Ataljanc.

Škola igre Ašhen Ataljanc je nastala iz potrebe da se dobije kompletan igrač po svetskim kriterijumima i započinje sa radom od školske 2011/2012. godine. Škola igre će stipendirati jednog polaznika iz Srbije i jednog iz Bosne i Hercegovine.

Ašhen Ataljanc, svetska vrhunska umetnica odlučila da se, nakon petnaest godina boravka u inostranstvu i dvadesetpet godina profesionalnog igračkog iskustva, vrati u Srbiju i podeli svoje znanje i iskustvo s naraštajima koji dolaze. Pedagoški doprinos Ašhen Ataljanac svetu baleta i igre biće od neprocenjive važnosti za nove generacije balerina i igrača u Srbiji, kroz direktno angažovanje ove umetnice na funkciji umetničkog direktora private Škole igre. Balerina Narodnog pozorišta u Beogradu, Ašhen Ataljanc, biće i vodeći profesor u svojoj školi igre, u kojoj su kao obavezni predmeti: klasičan balet, savremena igra, hip hop, gluma i repertoar.

Cilj Škole je da edukuje igrače koji će biti osposobljeni da primene stečena znanja u različitim projektima, koji zahtevaju široko poznavanje različitih stilova plesa. Škola igre će biti posrednik između igrača i drugih institucija, agencija, akademija, mogućih poslodavaca kojima je potreban igrač kao saradnik, kako u toku školovanja, tako i po njegovom završetku. Plan je da škola igre sarađuje sa svetskim akademijama i drugim školama uključujući i razmenu učenika. Osim edukacije igrača, Škola igra Ašhen Ataljanc je osmišljena kao promoter kulture i umetnosti.

Škola igre Ašhen Ataljanc u svom programu obuhvata i školu igre za decu koja podrazumeva tri časa nedeljno, dva klasičnog baleta i jedan čas hip-hopa, prilagođena uzrastu od 3 do 9 godina kao i balet za odrasle, tri časa  nedeljno. Škola će omogućiti i individalni rad na repertoaru (rad na ulogama, pripremu za audicije i pripremu igrača za različite projekte), kao i individualne časove sa predavačima, zatim organizovanje seminara plesa i saradnja sa medijskim kućama, modnim kućama i agencijama.

Audicija za prijem igrača održaće se 19. juna 2011. godne, u prostorijama Dečjeg kulturnog centra “Majdan”, adresa-Kozjačka 3-5. Na audiciju se mogu prijaviti deca od 14 godina sa baletskim iskustvom. Prijave poslati na e-mail: office@skolaigre.com. Više informacija možete naći na zvaničnom sajtu www.skolaigre.com.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar