Kategorija vesti: BlueGedžetiTechnolife

NVIDIA predstavlja prvi namenski server za vizuelno računarstvo

NVIDIA je danas predstavila prvi namenski server za vizuelno računarstvo koji omogućava kompanijama da dodaju ultra brze GPU perfomanse bilo kom Windows, Linux ili Mac klijent računaru na mreži.

NVIDIA GRID VCA server je moćni sistem baziran na GPU-ovima koji pokreće kompleksne aplikacije (kao što su aplikacije kompanija Adobe Systems Incorporated, Autodesk i Dassault Systèmes) i prosleđuje grafičke elemente preko mreže kako bi se aplikacija prikazala na klijent računaru. Ova odaljena GPU akceleracija omogućava korisnicima isto bogato grafičko iskustvo koje bi inače imali upotrebom skupog i namenskog PC-a ispod svog radnog stola.

NVIDIA GRID VCA omogućava veliku fleksibilnost za male i srednje kompanije koje imaju ograničenu IT infrastrukturu. Njihovi zaposleni mogu sa samo jednim klikom ikone kreirati virtuelni računar nazvan radna površina (workspace). Ove radne površine koje su efektivno zasebni GPU bazirani sistemi visokih perfomansi mogu biti dodate, izbrisane ili premeštene ukoliko je potrebno.

“NVIDIA GRID VCA je prvi proizvod koji omogućava kompanijama zgodno vizuelno računarstvo po potrebi”, izjavio je Jen-Hsun Huang, su osnivač i visoki izvršni direktor kompanije NVIDIA. “Dizajn studiji, filmski studiji i druge kompanije sada mogu pružiti svojim kreativnim timovima pristup grafički zahtevnim aplikacijama bez žrtvovanja perfomansi, fleksibilnosti i jednostavnosti.”

NVIDIA GRID VCA je namenski server koji je lako instalirati zahvaljujući 4U formatu. Poseduje 16 NVIDIA GPU-a i NVIDIA GRID VGX softver čime omogućava NVIDIA Quadro klasu grafičkih perfomansi za do 16 istovremenih korisnika uz niske latencije, visoku rezoluciju i maksimalnu interaktivnost za neprevaziđen kvalitet rada.

Cena i dostupnost

NVIDIA GRID VCA će biti dostupan korisnicima u Americi tokom maja od strane autorizovanih prodavaca u konfiguracijama od 8 ili 16 GPU-ova sa cenom koja počinje od 24.900 dolara za sistem i godišnjom cenom softverske licence od 2.400 dolara. Više informacija je dostupno na www.nvidia.com/vca.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar