Kategorija vesti: BlueGedžetiTechnolife

NVIDIA predstavlja GeForce GTX TITAN!

NVIDIA je danas predstavila novi GeForce GTX TITAN koji pokreće najbrži GPU na planeti, dizajniran da pokrene najbrže gejmerske PC računare na svetu, uključujući kućne gejming superračunare i kompaktne, tihe SFF mašine.

“GeForce GTX TITAN će nam omogućiti da kreiramo skoro nemoguć proizvod koji su naši korisnici želeli godinama: neverovatno brz, kompaktan sistem koji jedva primećujete da je uključen”, izjavio je Kelt Reeves, CEO kompanije Falcon Northwest.

GTX TITAN je kreiran pomoću iste NVIDIA Kepler arhitekture koja pokreće nedavno predstavljeni Titan superračunar Oak Ridge laboratorije koji je broj 1 na listi Top500 najmoćnijih superračunara na svetu. Upotrebom snage tri GeForce GTX TITAN GPU-a istovremeno u 3-way SLI konfiguraciji gejmeri mogu da dovedu na maksimum svaki vizuelni detalj i podešavanje bez bojazni od pada perfomansi u bilo kojoj od najzahtevnijih igara na PC računarima.

Dizajniran uz nenadmašno majstorstvo, GeForce GTX TITAN poseduje skup inovativnih tehnologija koje oplemenjuje odličan materijal koji doprinosi egzotičnom dizajnu karte, uključujući visokokvalitetni izliveni aluminijumski oklop i visoko efikasni “vapor chamber” sistem za hlađenje. Dizajn GeForce GTX TITAN karte objedinjuje doživljaj superračunara i ogromnih mogućnosti procesora: munjevito brz GPU i neverovatna grafička snaga koja se isporučuje uz energetsku efikasnost koju samo GPU-ovi Kepler klase mogu obezbediti.

Uz svoje napredne termalne i akustične karakteristike GeForce GTX TITAN je takođe savršen za pokretanje novog talasa SFF gejming računara. Igrači više ne moraju da biraju između perfomansi i veličine, mogu imati obe stvari u isto vreme.

“GeForce GTX TITAN je čudovište od GPU-a i jedini na svetu dovoljno moćan za igranje bilo koje igre u bilo kojoj rezoluciji u svakom trenutku”, izjavio je Scott Herkelman, generalni menadžer GeForce poslovne jedinice u kompaniji NVIDIA. “Uz sve to njegova neverovatna snaga se nalazi u kućištu prefinjenog, seksi dizajna kako bi gejmeri kreirali prelepe PC gejming mašine veličine konzole a neverovatno moćnije i uvek spremne za nadogradnju.”

The GeForce GTX TITAN:

  • Sadrži 7 milijardi tranzistora
  • Poseduje 2.668 GPU jezgara —75%  više nego  NVIDIA GeForce GTX 680 GPU
  • Isporučuje 4.5 teraflopsa “single precision” i 1.3 teraflopsa “double precision” procesorske snage
  • Podržava novu GPU Boost 2.0 tehnologiju koja automatski uvećava grafičke perfomanse i podržava otključana podešavanja za voltažu i napredne kontrole za još više podešavanja i overklok
  • Može se ukombinovati sa dodatnim GTX TITAN karticama u SLI kombinaciji za još više perfomansi

GeForce GTX TITAN GPU će biti dostupan od 25. februara 2013. od strane partnera kompanije NVIDIA, uključujući ASUS i EVGA u severnoj Americi i dodatnih partnera, uključujući Colorful, Galaxy, Gigabyte, INNO 3D, MSI, Palit i Zotac van US. Učešće partnera može biti različito po regionima.

  • Za više informacija o tome kako GeForce GPU-ovi dramatično menjaju način na koji se igre igraju  molimo posetite www.geforce.com.
  • Za više informacija o kompaniji NVIDIA i njenim proizvodima, video klipova, fotografija i drugih informacija, molimo posetite NVIDIA newsroom.
  • Na NVIDIA Flickr strani možete naći fotografije kompletne linije GeForce proizvoda.

 

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar