Kategorija vesti: BlueGedžetiTechnolife

NVIDIA predstavila nove vodeće GPU-ove za vizuelno programiranje

NVIDIA je danas predstavila novu vodeću tehnologiju za vizuelno programiranje – NVIDIA Quadro K6000 GPU, najbrži i najmoćniji GPU ikada proizveden. NVIDIA je danas lansirala i novu liniju profesionalnih grafičkih GPU-ova za mobilne radne stanice, pružajući do sada najviši nivo performansi i grafičke memorije na mobilnim platformama.   

Quadro GPU K6000 pruža pet puta jače računarske performanse i skoro dvostruko veću grafičku sposobnost od svog prethodnika – NVIDIA Quadro 6000 GPU-a, a poseduje i najveću i najbržu grafičku memoriju na svetu. Kombinujući vrhunske performanse i napredne mogućnosti u energetski efikasnom dizajnu, Quadro K6000 GPU omogućava vodećim organizacijama kao što su Pixar, Nissan, Apache Corporation i WSI diviziji Weather Channel-a da se pozabave virtualizacijom i analizom radnog opterećenja.

  • Animacija i vizuelni efekti – Pixar: Svojstva Keplera su ključna za našu sledeću generaciju rukovanja osvetljenjem i geometrijom u realnom vremenu. Bili smo nestrpljivi da dobijemo rani pogled na K6000. Dodata memorija i druge karakteristike omogućili su našim umetnicima da vide mnogo više od finalne scene u realnom vremenu, interaktivnoj formi i omogućavaju mnogo više umetničkih ponavljanja.” –Guido Quaroni, potpredsednik R&D softvera u Pixar-u
  • Stilizovanje proizvoda – Nissan: Sa 12 GB memorije Quadro-a K6000 sada imamo mogućnost da učitamo skoro kompletne modele vozila u RTT Deltagen-u koji imaju odličnu relaističnost gotovo odmah. Umesto trošenja dragocenog vremena na pojednostavljivanje modela kako bi se ukopili u prethodni hardver, sada prvenstveno imamo više vremena za preispitivanje dizajna koji pomaže da se izbegnu skupe promene alata.” –Dennis Malone, inženjer saradnik Nissan-a za Severnu Ameriku
  • Istraživanje energije – Apache: U poređenju sa Quadro K5000, Quadro K6000 je utrostručio performanse kada je reč o radu na InsightEarth aplikaciji kompanije Terraspark. Sa poslovima koji se obavljaju za samo nekoliko minuta, možemo pokrenuti više simulacija i dobiti bolji uvid u to gde da bušimo. U ovom poslu bušenje na pogrešnom mestu je greška vredna nekoliko miliona dolara, a Quadro K6000 nam daje prostor za donošonje boljih odluka.” – Klaas Koster, menadžer, seizmološki tumač u Apache Corporation

Nazapamćene performanse

Quadro K6000 GPU je zasnovan na NVIDIA Kepler arhitekturi – najbržoj i najefikasnijoj GPU arhitekturi na svetu. Pod ključnim performansama i mogućnostima se podrazumeva:

  • 12 GB ultra brze GDDR5 grafičke memorije koja omogućava dizajnerima i animatorima da stvaraju modele, likove i scene neviđenih razmera, kompleksnosti i bogatstva.
  • 2,880 streaming multiprocesorska (SMX) jezgra koja dostavljaju bržu virtualizaciju i brže izračunavanje nego što su to radili modeli prethodnih generacija.
  • Podržava četiri simultana displeja i rezoluciju do 4K sa 1.2 DisplaiPort-om.
  • Ultra nisko zadržavanje I/O videa i podrška za virtalizaciju velikih razmera.

“ NVIDIA Quadro K6000 GPU je procesor najviših performansi koji je ikada napravljen za tržište profesionalne grafike. “ izjavio je Ed Ellett viši potpredsednik Grupe za profesionalna rešenja u kompaniji NVIDIA. “ To će značajno promeniti način rada animatora, digitalnih dizajnera i inženjera i omogućiti im da učine da nemoguće postane moguće.”

Novi GPU-ovi za mobilne radne stanice

NVIDIA je danas otkrila i novi vodeći model profesionalnih grafičkih procesora za radne stranice kod notebook-ova, NVIDIA Quadro K5100M GPU. Isporučujući najviši nivo performasni i grafičke memorije koja je dostupna na notebook platformama, Quadro K5100M donosi novu liniju radnih stanica za grafiku za notebook-ove koja obuhvata Quadro K4100M, K3100M, K2100M, K1100M, K610M, i K510M GPU-ove.

Quadro GPU-ovi su dizajnirani , izgrađeni i testirani o strane kompanije NVIDIA kako bi obezbedili vrhunsku pouzdanost, kompatibilnost i sigurnost koju profesionalci žele . Oni su sertifikovani i preporučeni od strane više od 150 vodećih provajdera softverskih aplikacija širom sveta.

Dostupnost

NVIDIA Quadro K6000 će biti dostupan početkom ove jeseni kod HP-a, Dell-a, Lenovo-a i drugih vodećih provajdera za radne stanice; kod sistem integratora , uključujući BOXX Technologies i Supermicro; i kod ovlašćenih distributivnih partnera, uključujući PNI Technologies u Severnoj Americi i Evropi , ELSA i Ryoyo u Japanu i Leadtek u azijskom Pacifiku. Nova Quadro linija grafičkih proizvoda za mobilne radne stanice takođe će biti na raspolaganju početkom jeseni u najboljim mobilnim radnim stanicama OEM–ova.

Za više informacija o Quadro GPU-ovima, vestima o tržištu grafike i virtualizacije posetite NVIDIA Quadro website. Pratite nas na YouTube i na Twiter-u @NVIDIAQuadro.

 

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar