Kategorija vesti: BlueTechnolife

NVIDIA Icera čipovi spremni za upotrebu na LTE mreži

Kompanija NVIDIA je objavila da su NVIDIA Icera 410 LTE “multimode” modem čipovi za tablete i “clamshell” uređaje testirani i validirani za upotrebu na AT&T 4G LTE mreži.

Kvalifikacioni testovi kompanije AT&T omogućavaju proizvođačima hardvera da lako izaberu čip koji se integriše sa mobilnim uređajima kako bi što brže stigli do finalnog proizvoda koji je kvalifikovan za upotrebu.

“Validacija sa kompanijom AT&T je dobar korak koji osigurava siguran put za uređaje koje pogoni NVIDIA Icera LTE čip na AT&T mreži tokom ove i sledeće godine”, izjavio je Stan Boland, stariji potpredsednik mobilnih komunikacija u kompaniji NVIDIA.

NVIDIA Icera 410 LTE modem omogućava munjevito brz surf, video striming i igre na tabletima i drugim mobilnim uređajima. U pitanju je prvi Icera modem koji implementira 4G LTE tehnologiju u softverski definisanom baznom procesoru kompanije NVIDIA. Zajedno sa “multimode” radio primopredajnikom čipset nudi 4G LTE tehnologiju kategorije 2 (do 50 Mbps) a takođe i 4G HSPA+, 3G i 2G kompatibilnost.

Korisne adrese:

http://www.nvidia.com/tegra
http://www.nvidia.com/object/tegra-superchip.html
http://www.nvidia.com/object/nvidia-icera-products.html

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar