Kategorija vesti: BlueGedžetiTechnolife

NVIDIA GRID omogućava grafiku za virtuelizovane desktop računare

NVIDIA je danas objavila da je omogućila kompanijama pun grafički potencijal desktop virtuelizacije uz dostupnost NVIDIA GRID vGPU integrisanog u Citrix XenDesktop 7.   

NVIDIA GRID vGPU tehnologija je odgovor na izazov koji se javio u poslednjih nekoliko godina, sa povećanjem zaposlenih koji koriste svoje notebook računare i prenosive uređaje za rad. Ovi radnici su se sve više oslanjali na virtuelizovanu desktop tehnologiju kako bi u svakom trenutku mogli da pristupe kompjuterskim resursima, ali do sada je to uglavnom korišćeno za standardne poslovne aplikacije . Performanse i ograničenja po pitanju kompatibilnosti pravila su poteškoće za aplikacije kao što su građenje informacionog menadžmenta (BIM), menadžment životnog ciklusa proizvoda (PLM) i uređivanje fotografija i video sadržaja.

Pre dve decenije hardverski baziranu grafiku zamenila je softverska emulacija. Rešenja za desktop virtualizaciju predstavljala su jedini savremeni računarski oblik koji nije zavisan od grafičkog hardvera. Rezultat toga je već zauzeti virtuelni CPU koji ima ograničen učinak i softverska emulacija sa otežanom kompatibilnošću aplikacija.

Situacija je počela da se poboljša pre godinu dana sa uvođenjem nevirtuelnog GPU-a u Citrix XenServer. Ali dobici u efikasnosti su bili ograničeni, jer svaki korisnik i dalje zahteva namenski GPU. Sa uvođenjem novog HDX GPU deljenja i tehnike duboke kompresije u XenDesktop 7 , NVIDIA i Citrix korisnici mogu odmah da iskoriste prednosti hosted-shared oblika desktop virtuelizacije kako bi dobili bogate, grafički – intenzivne aplikacije . Korišćenje Microsoft Windovs Server RDSH i KsenDesktop 7 platforme može da omogući raspodelu grafičkih procesora na više različitih korisničkih sesija.

Osim toga, kombinacija Citrix XenServera i NVIDIA GRID vGPU tehnologije omogućava korisnicima da efikasno raspodele GPU-ove na više različitih virtuelnih mašina. Ovo omogućava kompanijama da se obrate širem spektru korisnika sa njihovim virtualizovanim desktop računarima kroz širok spektar vertikala, uključujući:

  • Arhitekate, inženjere i izvođače radova koji mogu da koriste computer-aided design (CAD) alatke, kao što Autodesk BIM.
  • Proizvodna preduzeća koji žele da automatizuju povezivanje dizajna proizvoda i operacija koristeći PLM alatke, kao što Enovia 3DLive, PTC Windchill PLM Connector i SIEMENS Teamcenter softver.
  • Digitalno kreiranje sadržaja pomoću alata za uređivanje fotografija i video sadržaja, kao što je Adobe Photoshop softver.
  • Zdravstvene stručnjake koji koriste picture archiving i communication system (PACS) aplikacije, kao što su GE Centricity EMR.

Direktor i predsednik Citrix-a Mark Templton predstavio je XenDesktop 7 sa NVIDIA GRID vGPU tehnologijom u svom uvodnom obraćanju na otvaranju Citrix Synergy 2013 user konferencije.

“Sa NVIDIA GRID vGPU, čak i najintenzivnije grafičke aplikacije mogu da budu isporučene na XenDesktop 7”, izjavio je Bob Schultz, potpredsednik i generalni direktor Desktops and Applications Group u Citrix-u.“ Sada preduzeća mogu da obezbede svojim korisnicima performanse koje oni očekuju i koje su potrebne za inženjering, projektovanje i video aplikacije, dok je u centru pažnje obezbeđenje i upravljanje vrednom intelektualnom imovinom i poverljive informacije.”

“Po prvi put , korisnici virtuelizovanih desktop računara imaju performanse, stabilnost i kompatibilnost hardverski ubrzane grafike, zahvaljujući GRID vGPU”, izjavio je Jeff Brovn, potpredsednik i generalni menadžer poslovne jedinice GRID u kompaniji NVIDIA. “Milioni onih koji su uključeni u sve – od dizajna proizvoda do proizvodnje za snabdevanje menadžment lanaca sada mogu da uživaju i u prednostima virtuelizaovanih desktop aplikacija sa NVIDIA GRID vGPU tehnologijom. “

Vodeći Citrix prodavci odobravaju NVIDIA GRID

M7 Global Partners, konzorcijum top devet Citrix platinum-level IT provajdera u SAD, podržali su NVIDIA GRID vGPU tehnologiju. Grupa ukupno broji hiljade klijenata širom sveta. M7 kupci traže razvijanje vizuelno bogatih aplikacija za preduzeća svih veličina, zdravstvo a i škole su izrazile interesovanje za mogućnosti NVIDIA GRID vGPU.

“Prodajem virtuelizovana desktop rešenja već 18 godina, a najveći pojedinačni izvor nezadovoljstva u to vreme su bili kupci koji žele da centralizuju isporuku grafički intenzivnih aplikacija,” rekao je Mike Strohl, direktor kompanije Entisys Solutions, Inc., Agile360 i osnivač M7 Global Partners. “NVIDIA vGPU GRID je promenio pravila igre. U Entisys-u i u M7 se radujemo ne samo što držimo vodeću poziciju, već što je razlog tome uvođenje ove neverovatne tehnologije na tržište, koju su naši klijenti zaista tražili.”

NVIDIA GRID vGPU tehnologija je predstavljena na štandu 303 kompanije NVIDIA i na demonstratorskom prostoru XenServer-a u Citrix Sinergi u Anahajmu, Kalifornija, 24. maja. Biće dostupan krajem ove godine. Više informacija možete naći na NVIDIA GRID.

 

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar