Kategorija vesti: BlueGedžetiTechnolife

NVIDIA GeForce GTX 780 GPU za gejming sledeće generacije

NVIDIA je danas predstavila GeForce GTX 780 GPU, najnoviju evoluciju među GPU-ovima u elitnoj klasi koji isporučuje neviđene perfomanse i tečne animacije za sledeću generaciju gejming naslova kao što su Call of Duty: Ghosts, Watch Dogs i Battlefield 4. Uz to NVIDIA je izdala svoj NVIDIA GeForce Experience softver koji omogućava GeForce gejmerima da koriste najbolje gejming drajvere u industriji, naprednih mogućnosti i optimalnih podešavanja uz samo jedan klik.    

Dizajniran za gejming entuzijaste, GeForce GTX 780 poseduje veoma moćan Kepler GPU sa 2.304 jezgara i 3 GB veoma brze GDDR5 memorije koji su po 50% brži u odnosu na prošlu generaciju. GeForce GTX 780 podržava najnovije gejming tehnologije kompanije NVIDIA kao što su PhysX i NVIDIA TXAA dok najnoviji GeForce drajveri umanjuju varijacije u brzini frejmova kako bi se omogućilo bolje gejming iskustvo. A za one gejmere koji žele samo najbolje NVIDIA SLI tehnologija, najpoznatija multi-GPU tehnologija u industriji, skalira prefomanse kako bi se korisnicima pružilo najbolje moguće iskustvo.

“GeForce GTX 780 isporučuje najbrži frejm rejt i najbolju animaciju po ceni koja do sada nije viđena u PC gejmingu”. Izjavio je Scott Herkelman, generalni menadžer GeForce poslovnog odeljenja u kompaniji NVIDIA. “Ovaj nivo perfomansi omogućava gejmerima da potpuno utonu u igru na način koji su zamislili sami developeri.”

Kako bi zadovoljili zahteve gejmera za veće mogućnosti za personalno podešavanje i overkloking GeForce GTX 780 uključuje NVIDIA GPU Boost 2.0 tehnologiju koja automatski povećava GPU klokove za unapređene perfomanse dok u isto vreme dodaje temperaturne ciljeve i kontrolu ventilatora, a takođe i dodatni prostor za pomeranje voltaže i optimizacije koje se mogu iskopristiti pri primeni rešenja za vodeno hlađenje.

Visoko kvalitetni eksterni aluminijumski okvir i efikasno “vapor chamber” hlađenje, najnaprednije rešenje za hlađenje koje je NVIDIA ikada kreirala, nadograđuje se na egzotični dizajn karte. Na primeru GeForce GTX 780 karte forma se spaja sa funkcijom uz bezkompromisne akustične perfomanse i skoro pa nečujan rad pri gejmingu.

“Rešenje za hlađenje kod GeForce GTX 780 karte je najnaprednije koje smo ikada kreirali”, izjavio je Andrew Bell, potpredsednik inženjerstva u kompaniji NVIDIA. “Ljudsko uho detektuje ne samo intezitet ali takođe i nagle promene u nivou buke . Iz ovog razloga kreirali smo potpuno nove kontrolere kako bi se rešili nepotrebnih varijacija u brzini ventilator i omogućili predivno tih rad. Ovo čini GeForce GTX 780 odličnim izborom za računare entuzijasta, uključujući ne samo desktop računare već i novu kategoriju malih SFF sistema.”

Laka optimizacija uz NVIDIA GeForce Experience

Ekskluzivno dostupan GeForce gejmerima u beta verziji, NVIDIA GeForce Experience softver se koristi od strane više od 1.5 miliona ljudi od početka godine. Uz nedavno lansiranje, GeForce Experience je savršeni dodatak sirovoj snazi GeForce GTX 780 kartice.

GeForce Experience automatski konfiguriše 3D podešavanja za svaku igru kako bi se omogućilo najbolje iskustvo bazirano na kofiguraciji samog računara. Takođe automatski obaveštva korisnike o softverskim nadogradnjama i automatski instalira GeForce Game Ready drajvere kako bi gejmeri maksimizovali perfomanse svojih GeForce karti i uživali u najnovijim PC igrama istog dana kada se i pojave.

Cena i dostupnost

NVIDIA GeForce GTX 780 GPU-ovi su dostupni odmah od strane vodećih svetskih proizvođača grafičkih karti, uključujući ASUS, EVGA, Gainward, KFA2, Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit, PNY, Point of View i Zotac. Prisustvo se može razlikovati od regiona do regiona. Očekivana početna cena će biti 64,499 dinara sa uključenim porezom.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar