Kategorija vesti: BlueTechnolife

Neprikosnovene perfomanse uz NVIDIA Quadro K5000 za Mac Pro korisnike

Mac profesionalci mogu drastično unaprediti grafičke perfomanse i produktivnost nakon današnje najave NVIDIA Quadro K5000 karte za Mac Pro sisteme.

Quadro K5000 za Mac, baziran na NVIDIA Kepler arhitekturi koja stoji kao najbrža i najefikasnija arhitektura na svetu, je najmoćniji GPU profesionalne klase ikada namenjen Macintosh računarima i pruža neprikosnovene vizuelne i računarske mogućnosti dizajnerima i kreatorima digitalnog sadržaja.

Ključne karakteristike NVIDIA Quadro K500 GPU-a za Mac uključuju:

  • Podrška za Cinema 4K displeje (4096×2160 rezolucija), što omogućava kreatorima sadržaja da obrađuju i pregledavaju sadržaj visoke rezolucije po bioskopskom standardu.
  • Novi displej endžin koji može koristiti do četiri displeja istovremeno.
  • 4 GB grafičke memorije koja omogućava bržu interaktivnost pri korišćenju aplikacija za dizajn i kreiranje sadržaja.
  • Baziran na NVIDIA Kepler arhitekturi koja omogućava da Quadro K5000 GPU za Mac pokreće aplikacije za kreiranje sadržaja do 2 puta brže pri manjoj potrošnji nego sa Fermi baziranom Quadro 4000 kartom za Mac.
  • Podrška za do dve Quadro K5000 karte u jednom Mac Pro računaru.
  • Podrška za OpenGL, OpenCL i NVIDIA CUDA tehnologije.

NVIDIA Quadro K5000 nudi odlične OpenGL i CUDA perfomanse tako da je idealan za upotrebu kao deljen GUI i GPU vizuelni procesor u DaVinci Resolve 9 softveru”, izjavio je Grant Petty, visoki izvršni menadžer u kompaniji Blackmagic Design. “Kao i mnogi umetnici koji koriste DaVinci Resolve, koloristi traže najviše perfomanse od svojih sistema i sa samo jednim od novih Kepler GPU-ova  korisnici će biti u mogućnosti da rade sa 4K sadržajem na svojim Mac Pro sistemima u realnom vremenu.”

NVIDIA Quadro K5000 za Mac je idealan za profesionalne aplikacije kao što je obrada video materijala, korekcija boje, kompozicije, vizuelizacija dizajna i 3D renderovanje ray-trace modela kroz GPU akceleraciju. Uz to, Quadro K5000 za Mac zadržava pune perfomanse i mogućnosti kada se koristi Apple Boot Camp uz profesionalne aplikacije za Microsoft Windows.

“Quadro K5000 za Mac će imati transformacioni uticaj na kreiranje digitalnog sadržaja i radne tokove”, izjavio je Greg Estes, izvršilac na polju medija i zabave u kompaniji NVIDIA. “Mi dajemo Mac Pro korisnicima najmoćniji profesionalni GPU ikada za Mac, sa mogućnostima i perfomansama koje će omogućiti veliku razliku kada su u pitanju radni tokovi a takođe i omogućiti kreiranje digitalnog sadržaja brzinama koje nikada ranije nisu bile moguće.”

NVIDIA Quadro GPU-ovi su dizajnirani, proizvedeni i testirani od strane kompanije NVIDIA kako bi omogućili odličnu pouzdanost, kompatibilnost i sigurnost koju profesionalci zahtevaju, Quadro GPU-ovi su takođe sertifikovani i preporučeni od strane vodećih svetskih kompanija koje se bave izradom softvera.

Cena i dostupnost

NVIDIA Quadro K5000 za Mac će po planu biti dostupan kasnije ove godine od izabranih Apple prodavaca, sistem integratora i autorizovanih partnera u distribuciji kao što su PNY Technologies u Americi i Evropi, ELSA u Japanu i Leadtek u Azijsko pacifičkom regionu. Procenjena cena će početi od $2,249.

Pratite NVIDIA Workstation/Quadro na YouTube i Twitter-u: @NVIDIAQuadro.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar