Kategorija vesti: BlueGedžetiTechnolife

Najveće IT kompanije podržavaju NVIDIA GRID

NVIDIA je danas objavila da po prvi put kompanije mogu lako isporučiti GPU ubrzane virtuelne radne površine i profesionalne grafičke aplikacije iz klauda na bilo koji uređaj, bilo kada, bilo gde.

Koristeći NVIDIA GRID  tehnologiju kompanije su u mogućnosti da ostvare benefite virtualizacije, menadžmenta i fleksibilnosti dok u isto vreme omogućavaju potpuno PC iskustvo koje korisnici očekuju. Dell, HP i IBM nude NVIDIA GRID bazirane servere, Citrix, Microsoft i VMware nude softver sa podrškom za NVIDIA GRID.

“IT odeljenja se suočavaju sa sve većim izazovom. Korisnici sve više donose svoje uređaje na posao i očekuju mobilnost i odlično iskustvo pri upotrebi”, izjavio je Jen-Hsun Huang, su osnivač i viši izvršni direktor kompanije NVIDIA. “Virtuelizacija im omogućava da omoguće siguran i konstantan pristup resursima kompanije ali po cenu perfomansi i mogućnosti. GRID eleminiše ovaj kompromis.”

U srcu NVIDIA GRID korporativnih rešenja je NVIDIA GRID VGX softver – kompletan niz biblioteka za GPU virtuelizaciju, rad na daljinu i menadžment a takođe i NVIDIA GRID K1 i K2 karte koje su posebno dizajnirane za zahtevna serverska okruženja.

NVIDIA VGX softver otključava mogućnosti za virtualizaciju i pristup na daljinu NVIDIA GRID GPU-ova i licenciran je od strane kompanije Citrix za upotrebu u aplikacijama XenDesktop, XenApp i XenServer; VMware za upotrebu u  vSphere i Horizon View; i od strane kompanije Microsoft za upotebu sa RemoteFX aplikacijom.

NVIDIA GRID K1 karte koje uključuju četiri modela bazirana na NVIDIA Kepler arhitekturi sa 16 GB memorije su dizajnirane  da opslužuju maksimalan broj korisnika. NVIDIA GRID K2 karte koje uključuju dva Kepler GPU-a više klase i 8 GB memorije su dizajnirane sa služe specifične potrebe korisnika kada su u pitanju grafički intenzivne aplikacije.

Dell, HP i IBM su najavili servere sa NVIDIA GRID K1 i K2 kartama, uključujući:

  • Dell PowerEdge R720
  • HP ProLiant WS460c Gen8 and HP ProLiant SL250 Gen8
  • IBM iDataPlex dx360 M4

Kako bi izašli u susret rastućim potrebama za sertifikovanim aplikacijama NVIDIA je lansirala program za sertifikaciju i test centar gde vodeći IEM i ISV partneri mogu validirati i sertifikovati rešenja. Kako bi ubrzali izlazak na tržište rešenja koja su validirana NVIDIA i Citrix rade zajedno na osnivanju Citrix Ready verifikacionog programa koju nudi brzu validaciju OEM-ova i ISV-ova na NVIDIA GRID K1 i K2 kartama i Citrix XenDesktop rešenjima.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar