Kategorija vesti: OrangeUrban vodič

Motori su opet na ulicama. Pogledaj PAŽLJIVO!

Danas su Asocijacija Motociklista Srbije BJBikers i Moto Asocijacija Srbije – MAS svečano otvorili moto sezonu 2013. i najavili prisustvo motora na ulicama. Upućen je apel svim učesnicima u saobraćaju za pažljiviju vožnju jer su motoristi jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju. 

Na platou ispred Skupštine Srbije okupio se više stotina motociklista iz cele Srbije, medija i građana koji su podržali ovu akciju koja ima za cilj da poveća bezbednost vozača motocikala. Ovom prilikom delili su se edukativni flajeri koji su nastali u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja. Tokom zvaničnog programa obratili su se Lazar Sakan i Marija Tomić koji su vodili program, kao i Ivan Pavlović, predsednik Asocijacije Motociklista Srbije, Batušić Rudolf predsednik Moto Asocijacije Srbije i mr Zoran Livaja, menadžer Asocijacije Motociklista Srbije.

Organizatori ove akcije ukazali su da je najveći problem u tome što kod drugih učesnika u saobraćaju ne postoji dovoljno razvijena svest o prisustvu motorista na drumovima, a vozače motocikala su podsetili: ”Motor nije igračka. Stavi kacigu na glavu. Pamet u glavu. Ulica nije pista.“ Na kraju programa simbolično je odletelo 84 balona u znak sećanja na 84 vozača dvotočkaša i njihovih saputnika koji su poginuli na drumovima u 2012.godini.

Svi ljubitelji motocikala koje je danas okupila ista želja, da dopirnesu zajednici u kojoj žive, nakon zvaničnog dela programa održali su defile i u impresivnoj, organizovanoj koloni vozili su se kroz grad 30 minuta. Nakon vožnje, motociklisti su se okupili na platou kod spomenika Večne vatre na Ušću. Ovde su učesnici imali priliku da dokažu svoju humanosti, te su dobrovoljno davali krv u autobusu Instituta za transfuziju krvi Srbije, koji je bio postavljen namenski za ovu priliku.

Bajkeri su javnosti poznatiji i kao momci velikog srca koji se aktivno bave humanitarnim radom, pomažu socijalno i zdravstveno ugrožene grupe i pojedince, a posebnu pažnju posvećuju deci. Takođe, neke od njihovih aktivnosti su i organizovanje društveno-korisnih akcija u domenu unapređenja opšte bezbednosti u saobraćaju, zaštite čovekove okoline i održivog razvoja, promocije motociklizma kao društveno poželjnog i korisnog vida saobraćaja.

Sve akcije koje organizuje Asocijacija Motociklista Srbije BJBikers i Moto Asocijacija Srbije – MAS su humanitarnog karaktera, i uvek u funkciji edukacije i demonstracije odgovorne i bezbedne vožnje motorcikala.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar