Kategorija vesti: BlueTechnolife

Metro: Last Light i NVIDIA – Poslednja nada čovečanstva je najbolje oružje

NVIDIA je danas najavila da će gejmeri koji kupe NVIDIA GeForce GTX 660 ili jači model dobiti kopiju dugo očekivane igre Metro: Last Light, u izdanju Deep Selver-a, nastavak višestruko nagrađivanog Metro 2033. U Srbiji će Last Light biti dostupan od 17. maja. 

“Veoma smo ponosni na saradnju sa kompanijom NVIDIA, jer je ovo odlična prilika da udružimo snage,” izjavio je Menno van der Bil, međunarodni komercijalni direktor Deep Silver-a. “ Metro: Last Light se ističe sa brilijantnom grafikom, a NVIDIA GeForce GTX 600 serija je spremna da je prikaže na najbolji mogući način.”

“Sa Metro 2033, 4A igrom smo već dokazali da imamo znanje da stvorimo izuzetne kompjuterske igre. Sa Metro: Last Light, pomerili smo granice na još viši nivo”, izjavio je Dean Sharpe, izvršni producent za Metro: Last Light. “Oduševljeni smo što je NVIDIA izabrala nas za partnera, jer to postavlja ovu igru kao merilo po pitanju grafike za narednu generaciju.”

U paketu sa vrhunskom tehnologijom koja je integrisana u NVIDIA Kepler arhitekturu – uključujući DirectX 11 tesalaciju, NVIDIA PhysX, NVIDIA Adaptive Vsync i 3D Vision Surround – samo GeForce GTX GPU-ovi, od GTX TITAN do GTX 660 serije, obezbediće gejmerima najuzbudljivije igračko iskustvo.

Metro: Last Light je pucačina u prvom licu i dugo očekivani nastavak izuzetne Metro 2033 igre. Godine 2034, nuklearni rat pretvorio je svet u postapokaliptičnu pustoš. U Moskvi, tuneli metroa su postali novi dom za bivše stanovnike grada. Unutar katakombi oni se bore za opstanak i brane se od horde gnusnih mutanata rođenih u toksičnoj atmosferi, i kao suprotna struja očajnički pokušavaju da preuzmu kontrolu nad ono malo gostoljubivosti koja je zemlji preostala. Pored toga što se bore, oni takođe traže uređaj za sudnji dan koji bi mogao biti ključ pobede. Građanski rat je neizbežan. Tokom tih mračnih vremena igrači bivaju otelotvoreni u Artjomu i postaju poslednja nada za ceo ljudski rod.

Last Light je napiso Dimitrij Glukhovski, poznati autor romana Metro 2033 koji je bio inspiracija za obe video igre. Takođe, Glukhovski je odgovoran za sve dijaloge u Metro: Last Light. Njegovi romani Metro 2033 i Metro 2034 prodati su u preko dva miliona primeraka širom sveta. Ove godine, njegova najnovija knjiga Metro 2035 biće dostupna i čitaocima van Rusije. Filmska prava za Metro 2033 kupio je  studio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) i trenutno je u toku snimanje filma.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar