Kategorija vesti: OrangeUrban vodič

MET: Uživo u visokoj rezoluciji – Marija Stjuart – direktan prenos u bioskopima

Donicetijeva opera „Marija Stjuart“, direktno će se iz Metroplitena prenositi na velikim platnima bioskopa „Cineplexx“ u Beogradu i Kragujevcu i „Vilin Grad“ u Nišu, 19. januara od 18 časova i 55 minuta.

Džojs Didonato igra Mariju, škotsku kraljicu u izuzetno dramatičnoj istorijskoj operi „Marija Stjuart“ Gaetana Donicetija, koja će se ove sezone prvi put u istoriji Metropolitena naći na sceni. Južnoafrički Elza van den Hiver debituje u Metu kao zastrašujuća kraljica Elizabeta I, a Metju Polencani izvodi Lestera, plemića koji se zatekao između dve suparničke monarhije.

Mauricio Benini diriguje postavkom, koja uključuje i Metjua Rouza kao upravnika zatvora Talbota i Džošuu Hopkinsa u ulozi Elizabetinog savetnika Sesila. Producent je Dejvid Mekvikar, koji je u prošloj sezoni oživeo još jednu Donicetijevu operu, „Anu Bolen“. Sopran Debora Vojt će voditi program i intervjue sa izvođačima iza scene.

Druga opera slavne Donicetijeve trilogije o dinastiji Tjudor ove sezone se premijerno izvodi na sceni Metropolitena. Reditelj opere je Dejvid Mekvikar, koji je prošle sezone režirao i „Anu Bolen“. Snimak ove prve priče Donicetijeve trilogije iz Bečke Državne opere domaća publika je mogla da vidi u operskoj predsezoni bioskopa „Cineplexx“.

Trajanje: približno 166 minuta, sa jednom pauzom

CITATI:

  • “Bilo je teško zamisliti bolji Novogodišnji poklon zaljubljenicima u operu od ovog muzički krasnog i jakog dramatičnog izvođenja.” –The New York Times
  • “Bel kanto se stvarno vraća u Met. Produkcija je istinska koliko god to može biti.” –WQXR
  • “Džojs Didonato nam pruža izvrsno odmerenu, prepoznatljivu i prefinjenu interpretaciju.” –Financial Times

 

 

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar