Kategorija vesti: BlueTechnolife

Maxwell stiže u notebook računare

NVIDIA je nedavno krenula u juriš na gejmig sa predstavljanjem novih proizvoda zasnovanih na Maxwell arhitekturi tokom GAME24 događaja koji je uz veliki entuzijazam propraćen od strane gejmera širom sveta.

Ali NVIDIA je tokom događaja sačuvala jednu tajnu koju otkrivaju danas, nove GeForce GTX 970M i GeForce GTX 980M procesore namenjene notebook računarima.

Maxwell, deseta po redu arhitektura koja dolazi iz kompanije NVIDIA je definitivno najnaprednija na svetu i rešava neke od najtežih zadataka kada je u pitanju kompleksno osvetljenje i grafički prikaz sadržaja uz duplo bolju energetsku efikasnost u odnosu na staru generaciju. U pitanju je kombinacija koja je itekako isplativa na notebook računarima.

Maxwell duplira performanse u poređenju sa prvim Kepler čipovima kada su u pitanju “ubice grafike” kao što su Battlefield 4 i Metro: Last Light. Rezolucije u kojima su pomenute igre igrive idu do 2500×1400+ sa ultra podešavanjima. Ali kako većina notebook računara ne poseduje panele toliko velike rezolucije  NVIDIA pruža i nešto više osim fenomenalne brzine.

GeForce GTX 980 i GTX 970 procesori pružaju doživljaj neverovatne rezolucije čak i na standardnom 1080p ekranu. Uz Maxwell-ovu  Dynamic Super Resolution (DSR) tehnologiju igre se renderuju u 4K i drugim visokim rezolucijama. Nakon toga se skaliraju na rezoluciju ekrana. Rezultat je slika koja je daleko višeg kvaliteta nego pri direktnom renderovanju na 1080p.

Uz to veoma bitna želja gejmera na notebook računarima je igranje na bateriji koje stvarno traje. NVIDIA ovo pitanje rešava sa novom generacijom NVIDIA BatteryBoost tehnologije koja balansira brzinu između 30 i 60 frejmova u sekundi kada se igrate na bateriji i uz GPU kontroliše i perfomanse CPU-a i memorije kako bi kompletan sistem radio na najefikasniji mogući način.

GeForce GTX 980M i 970M procesori takođe dobijaju i ostale tehnologije sa njihovih desktop rođaka koje omogućavaju 30% više AA perfomansi i isti kvalitet uz pomoć NVIDIA Multi-Frame Anti-Aliasing (MFAA).

Takođe podržavaju i  Voxel Global Illumination (VXGI) tehnologiju, koja služi za još bolji prokaz indirektnog osvetljenja kao što je difuzno svetlo, spekularno svetlo i refleksije.

Sve mogućnsoti, perfomanse i efikasnost se kombinuju kako bi učinili Maxwell najnaprednijom GPU arhitekturom na svetu.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar