Kategorija vesti: BlueGedžetiTechnolife

Mašinčina od notebooka

Trend povećane prodaje notebook računara nastaviće se i u sledećoj godini, a u fokusu će posebno biti jače multimedijalne mašine – tako kažu poslednja istraživanja tržišta sprovedena u Americi i na starom kontinentu. Upravo zbog toga pojedini proizvođači laptop računara već su predstavili svoje vizije moćnih multimedijalnih mašina, među kojima kako nam se čini ASUS značajno prednjači. Ekipa Urban portala je u nekoliko navrata do sada predstavljala snažnija mobilna  rešenja ovog proizvođača, a ovoga puta do nas je stigao jedan pravi beli tigar! Jete li spremni da vidite šta sve može? Mi jesmo!

ASUS je N55SF-S2320V notebook dizajnirao za najzahtevnije korisnike, kojima je pored sirove brzine bitna i moćna grafika. Pogodan je kako za svakodnevni rad, tako i za gledanje filmova u najvišim HD rezolucijama i igranje igrica, ali zbog čega je to tako otkrićemo vam malo kasnije – sada da vidimo šta nam oči govore o njemu.

Vizuelno gledano N55SF-S2320V prati crte N55SF familije i veoma malo se konstrukcijski razlikuje od ostalih rešenja u ovoj porodici, međutim ima jednu specifičnost – potpuno je beo! Ovakav potez kompanije ostaje malo nejasan pošto se njime targetira lepša polovina, koja nije baš neki veliki ljubitelj moćnih računara, ali šta je tu je, zar ne? Notebook je besprekorno odrađen i svakom detalju je posvećena velika pažnja. Tastatura je vrhusnka kao i multi touchpad!

Ceo računar nosi Core i7-2670QM processor kompanije Intel, čiji je radni takt podešen na 2.2GHz. Pomenuti u kombinaciji sa 6GB raspoložive radne memorije čini da sve na mašini leti – od startovanja OS-a do pokretanja najzahtevnijih aplikacija i igrica. Za skladištenje informacija brine se HDD kapaciteta 640GB i u osnovi to je dovoljno za smeštaj apolutno svega što poželite.

Ipak, pravo blago ove mašine je veličanstven displej dijagonale 15.6 inča koji operiše rezolucijom od 1600×900 piksela i u stanju je da prikaže kristalno jasnu sliku maksimalne detaljnosti i jasnih boja. Međutim, nije odličan displej jedino što  N55SF-S2320V računar čini multimedijalnom zverinom već i grafički podsistem baziran na NVIDIA GT 555M čipu sa sopstvenuh 2GB RAM-a zahvaljujući  kom je moguće igrati najnovine naslove u maksimalnom podržanim rezolucijama i sa neverovatnom detaljnošću. Tu je i NVIDIA Optimus tehnologija sa kojom se dobija na energetskoj efikasnosti, pošto maksimaln štedi resurse baterije kada se ne koriste full kapaciteti računara.

To bi ukratko bio N55SF-S2320V laptop za koji smo sigurni da će privući veliku pažnju kupaca širom sveta. Šteta samo što mu je cena za naše uslove malo previsoka, pa ostaje rezervisan samo za potrošače sa dubljim džepovima.

Cena (sa PDV-om): oko 85.000,00 dinara

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar