Kategorija vesti: GreenIshranaKulinarstvo

Letnji dezert koji ćete obožavati!

Ledena torta od samo tri sastojka! Ovaj ukusni hladni desert gotov je za 15 minuta, a sve što u njegovoj pripremi uzima vremena je hlađenje u zamrzivaču.Ledena torta vrlo je prilagodljiva pa za nju možete koristiti sladoled od čokolade, jagode ili bilo koji drugi vama najdraži ukus.

Potrebno je:

– 250g keksa

– 3 kašike rastopljenog maslaca

– 1.5 litar blago rastopljenog sladoleda (ukus po želji)

Priprema:

1. U procesor hrane stavite 10 keksa i usitnite ga lepo. Dodajte maslac i mešajte u procesoru dok ne dobijete jednoličnu smesu. Keks možete smrviti i valjkom.

3. Mešavinu keksa i maslaca izlijte u posudu za pečenje mera oko 22 centimetra s dnom koje se može skloniti. Dnom merne posude ili čaše čvrsto pritisnite koru na dno posude. Na koru stavite osam celih keksa.

4. Na keks izlijte sladoled i gumenom špatulom nežno ga rasporedite po celoj površini. Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje četri sata, odnosno dok ne postane čvrsta.

5. Kako biste tortu sigurno izvadili iz lima, po spoljnoj ivici lima prođite krpom ili sunđerom namočenom toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s tortom, stavite je na tanjir za serviranje, pa isecite na komade. Ukrasite jagodama.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar