Kategorija vesti: OrangeUrban vodič

Izložba „Izazov nemogućem“: Šri Činmoj – čovek koji je bio jači od slona i aviona

Nesvakidašnja izložba sprava koje je koristio Šri Činmoj za spektakularne demonstracije podizanja velikih težina biće svečano otvorena u petak, 31. maja, u 20 časova, na platou ispred UŠĆE Shopping Centra.    

Šri Činmoj bio je duhovni učitelj i filozof, a ono po čemu je najpoznatiji bila je njegova sposobnost da podigne težine od više hiljada kilograma. Među stvarima koje je podizao svojevremeno su se našli automobil, avion, pa čak i slon. Ova besplatna putujuća izložba je već obišla nekoliko velikih gradova u Evropi i svetu – Njujork, Prag, London, Sofija, Rejkjavik, Budimpešta, i svuda je izazvala veliko interesovanje publike.

Uvodnu reč na otvaranju izložbe daće prof. dr Đorđe Stefanović, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, i autor brojnih dela o teoriji sporta. Počasni gosti biće i Petar Čelik, pionir bodi-bildinga na prostorima bivše Jugoslavije, i Rade Savić, aktuelni svetski šampion u pauer liftingu.

Postavka će biti praćena dokumentarnim filmom „Izazov nemogućem“ („Challenging Imposibility“) koji prati ove podvige i sadrži komentare legendi svetskog sporta, podizanja tegova i bodi-bildinga – Bila Perla, Frenka Zejna, Dena Lurije, Karla Luisa i drugih. Ulaz na izložbu i projekciju filma je slobodan, a postavka je otvorena do 8. juna.

 

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar