Kategorija vesti: GreenPorodica

Budite “super mama”

Sve majke teže ka tome da ugađaju svojoj deci i budu dobre majke. Ipak, danas je teško pokloniti detetu svu pažnju koja mu je potrebna, pogotovo ako ste zaposlena majka.

Majka postaje “super mama” za svoje dete samo kada ono shvati da ne postoji ništa što njegova mama ne može da uradi. Donosimo vam pet jednostavnih trikova kako da postanete “super mama”.

1. Dobra organizacija

Ne morate imati super moći da biste bili super mama. Samo razvijte vaše organizacione sposobnosti i sve ćete lako postići. Nikada nije moguće obaviti sav posao kod kuće sama. Dakle, angažujte i druge članove porodice u kućnim poslovima i radite zajedno i polako.

2. Domaći zadatak

Decu uglavnom mrzi da rade domaći zadatak jer svoje slobodno vreme radije troše na igru. Potrudite se da ima ovu obavezu učinite laganom. Kao prvo, kada se vrate iz škole pustite ih da se odmore, a onda im dajte da rade svoje domaće zadatke. Napravite grubu skicu onoga šta morate da uradite, a zatim sedite s njima i pomozite im oko domaćeg zadatka.

3. Pranje veša

Vaša deca će biti srećna kada u svom ormaru pronađu opranu i ispeglanu odeću pre polaska u školu. Takođe, onda oni ne moraju da se gnjave oko peglanja sopstvene odeće.

4. Hrana

Jedan od najboljih saveta za sve mame jeste da kuvate kod kuće, odnosno da kuvate za svoje dete. Time pokazujete koliko vam je stalo do njega.

5. Razumevanje

Ovo je najvažniji element majčinstva. “Super mame” su, pre svega, prijatelji svojoj deci. Deca ne treba da se plaše sve tajne da podele s vama. Morate podržati svoje dete kada je u pravu, a isto tako i znati da ga razumete kada pogreši u nečemu.

 

Izvor: Lepota i zdravlje

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar