Kategorija vesti: KoncertiOrangeUrban vodič

Brajan Feri, Beogradska arena – 28. april

Engleski pevač Brajan Feri (Bryan Ferry) održaće koncert 28. aprila u Beogradskoj areni, u okviru turneje na kojoj promoviše novi album “Olimpia” (Olympia), najavljeno je danas iz Arene.

U svojoj dugoj karijeri, Feri je izdao 13 solo albuma od kojih su mnogi dosegli platinaste tiraže.

Od prvih snimaka sa grupom “Roksi mjuzik” (Roxy Music) početkom sedamdestih godina, Feri se izdvojio po specifičnoj boji glasa, ali i eleganciji i harizmi.

Tokom studija primenjene umetnost na “Rojal koledž of art” (Royal College of Art) u Londonu, počeo je da komponuje pesme koje su se uskoro našle na prvom albumu grupe “Roksi mjuzik”, a čije članove je sam počeo da okuplja.

Kada se sastav pojavio 1972, izvodeći singl “Virginia Plain”, odmah su bili primećeni zbog kombinacije popularne muzike – od Elvisa Prislija do progresivnog roka, sa primesama soula i avangarde. Njihov prvi album kritičari su proglasili najvažnijim u istoriji popa i roka.

Feri je svoj prvi solo album “These Foolish Things” objavio 1973, uporedo radeći sa grupom.

Neke od njegovih najpoznatijih pesama, koje će čuti i publika u Beogradskoj areni, su “Let’s Stick Together”, “Slave To Love”, “Don’t Stop The Dance”, “Boys and Girls”, “Tokyo Joe”, “In Your Mind”, “These Foolish Things”, “Price of Love”, “I Put a Spell on you”.

Izvor: Tanjug

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar