Kategorija vesti: BlueTechnolife

Borderlands 2

Gearbox je sa lansiranjem prve Borderlands igrice napravio pravi bum na tržištu ponudivši igračima jedan ultra zanimljiv i dinamičan naslov sa mnogo dobre grafike i moćnih efekata. Očekivano, sve što je dobro doživi i nastavak, pa je tako i pomenuta igrica nedavno izašala u svom drugom izdanju, koje nas je potpuno osvojilo.

Prvo što nam je posebno “zapalo” za oči jeste izgled Pandore, koja je sada življa, raznolikija i dosta lepša, ali i ništa manje negostoljubivija. Boje su fantastične, šta više čak su toliko dobre da samo zbog njih prosto poželite da se ne odvajate od igrice. Pored toga likovi u Borderlands 2 igrici su zanimljivi, a dobar deo njih smo već videli u prvom delu. Tako su tu su sva četiri glavna lika iz prvog dela koja su sada dobili značajno mesto u priči, kao i brbljivi robot pod imenom Claptrap –  prava maskota serijala. Od ostalih poznatih lica zatičemo mehaničar-a Scooter-a, njegovu majku i vlasnicu bordela Moxxi, kao i jednog od njenih bivših muževa – prodavca oružja Marcus-a. Od njih uvek možete očekivati korisne informacije, kao i neki poslić pod ruku – baš kao u Srbiji J. Nikako ne smemo da zaboravimo ni glavnog negativca u ovoj igrici – takozvanog Zgodnog Džeka čiji su komentari prepuni arogancije i sarkazma.

Kao što smo napomenuli vizuelni identitet igrice je fantastičan, ali ono što je posebno čini lepom je sama priča (o kojoj u nastavku sledi više informacija) i odlično odrađeni dijalozi. Pored toga brojni audio logovi (otkrivaju zanimljive detalje o istoriji Pandore i likovima) je čine dodatno interesantnijom.

Na početku igrice morate da izaberete jednog od četiri lika i u igru uskače kao “vault hunter”, odnosno tragač za vanzemaljskim pećinama ili bolje reći grobnicama, koje između ostalog kriju i Iridijum mineral – najvredniju valutu u Borderlands 2 igri. Međutim, jedna od grobnica krije i nešto veoma moćno da pokori sav život na Pandori, a glavni negativac (pomenuti Zgodni Džek) ima dovoljno resursa i zlih motiva da armijom robota i potplaćenih bandita eliminiše konkurenciju, odnosno vas i ostale vault hunter-e.

Na zadatak krećete iz gradića Sanctuary-ja koji je živopisan i prepun zanimljivih likova od kojih ako poželite možete preuzeti sekundarne misije, što vam najiskrenije preporučujemo, jer će te se na taj način bolje upoznati sa Pandorom i njenim živopisnim okruženjem, a usput možete zaraditi i koji dinar. Što se tiče izazova u samim misijama njih je sasvim dovoljno da vam konstantno drže pažnju, a unapređenja u vidu oružja i municija čekaju vas skoro na svakom koraku. Postoje i bonus misije na kojima možete zaraditi dodatne novce i unaprediti lika koga vodite boljom preciznošću, većom pokretljivošću i brzinom, štetom koju nanosi neprijateljima, uvećanjem šansi za kritičan pogodak i slično.

Sjajna stvar kod ove igrice su i  lebdeći paneli sa detaljnom statistikom i inventarom oružja i pomagala. Specijalni efekti su vrhunski, još ako imate neku moćnu grafičku konfiguraciju vašem uživanju neće biti kraja.

Zaključak

Kao što u više navrata napomenuli Borderlands 2 je igrica je za kratko vreme od pojavljivanja osvojila veliki broj gejmera i postavila nove standarde u vizuelnom pogledu. Međutim, ova igrica može maksimalno moćno da izgleda ako se igra na nekom računaru sa NVIDIA grafikom poslednje generacije (Kepler čipovi su upitanju) koja podržava fiziku, odnosno PhysX tehnologiju.

Mi smo istu konkretno probali sa GeForce GTX 660 Ti i GeForce GTX 650 Ti akceleratorma i ono što vam možemo reći da sve pršti od vrhunskih efekata. To u bukvalnom prevodu znači da kada bacite eksplozivnu napravu eksplozija izgleda kao prava eksplozija sa svim njenim pratećim  efektima, prašina je prava prašina, a čestice tečnosti koje padaju oko vas ostavljaju utisak kao da možete da ih dodirnete.

Pored realističnosti pucnjave i eksplozija NVIDIA PhysX tehnologija donosi i maksimalno realan prikaz okruženja, ljudskih lica i ostalih pratećih detalja. Sve to doprinosi punijem osećaju tokom igranja ove igrice, a sjajna stvar je da je istu moguće potpuno besplatno dobiti kupovinom neke GeForce GTX 660 Ti kartice!

Kontakt: NVIDIA, www.nvidia.com

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar