Kategorija vesti: BlueTechnolife

ASUS je lansirao GeForce GTX Titan

ASUS je danas predstavio GeForce GTX Titan grafičku kartu, baziranu na NVIDIA Tesla K20X arhitekturi koja je projektovana za super kompjutere. Nova karta donosi najmoćnije performanse u kategoriji single-GPU grafika a namenjena je igračima i multimedijalnim entuzijastama. Optimizovana je za DirectX 11.1 i PCI Express 3.0, uz takt grafičkog procesora od 876MHz koji se postiže uz korišćenje NVIDIA GPU Boost 2.0 tehnologije. ASUS GeForce GTX Titan pruža 6GB of GDDR5 video memorije klokovane na 6000MHz.

Ova karta je napredna i veoma moćna u procesiranju grafike što je neophodno za kvalitetan prikaz sledeće generacije igara i multimedijalnih sadržaja koji prevazilaze Full HD 1080p standard. ASUS GeForce GTX Titan se isporučuje sa GPU Tweak alatom koji korisnicima pruža mogućnost da modifikuju parametre performansi preko jednostavnog a vrlo preciznog interfejsa.

NVIDIA GPU Boost 2.0 tehnologija i ASUS GPU Tweak tuniranje grafičke karte

ASUS GeForce GTX Titan koristi jedan grafički procesor koji može postići 876MHz. NVIDIA GPU Boost 2.0 tehnologija pokreće grafički procesor i omogućava postizanje značajno viših frekvencija, dok istovremeno kontroliše stabilnost i sprečava pregrevanje. Uz to, korisnici mogu samostalno menjati brzinu takta, profile potrošnje energije, kao i kontrolisati temperaturu grafičkog procesora preko NVIDIA GPU Boost 2.0 interfejsa.

Ekskluzivni ASUS GPU Tweak alat, koji je uključen u ovaj paket, pruža još više detalja o performansama grafičke karte kao i dostupnim opcijama za modifikaciju. Korisnici imaju opciju da menjaju taktove jezgra i memorije, voltažu, brzinu ventilatora, plus mogu da kreiraju profile za različite igre i aplikacije. Testirana i potvrđena na ASUS grafičkim kartama, najnovija verzija GPU Tweak koristi intuitivni interfejs koji je veoma jednostavan za korišćenje, tako da svi korisnicim od potpunih početnika do naprednih korisnika mogu u potpunosti kontrolisati svu snagu performansi koje im može pružiti ASUS GeForce GTX Titan.

Grafika dostojna super kompjutera

ASUS GeForce GTX Titan koristi dizajn koji je proizašao iz NVIDIA Tesla K20X tehnologije. NVIDIA Tesla grafičke karte su popularne za super-kompjuter aplikacije koje koriste profesionalci koji se bave obradom slika, dizajneri, kao i istraživači širom sveta. ASUS GeForce GTX Titan sadrži 2688 CUDA jezgara i 384-bitni memorijski interfejs za svoju video memoriju od 6GB GDDR5, koja je klokovana na 6000MHz. Kao takva, ona ima dovoljno snage da se izbori sa najnaprednijim igrama i multimedijalnim sadržajima u rezoluciji višoj od 2560 x 1600. Uz to, podržava DirectX 11.1 i omogućava dobre performanse čak i kada su svi efekti i grafička podešavanja podignuti na maksimum. Za sve igrače i entuzijaste ova karta dolazi kao pravi izbor za sledeću generaciju zabave.

Povezane vesti

Ostavite Vaš komentar