Monday, March 18, 2024
HomeZdravljefitnessNajbolje vreme za vežbanje je jutro

Najbolje vreme za vežbanje je jutro

Mada živimo brzim tempom i preko dana imamo veoma veliki broj obaveza, važno je da svakodnevno izdvojimo vreme za vežbanje – što posebno važi za one koji radno vreme provode sedeći u kancelariji. Upravo zbog tako gustog rasporeda, većina ljudi se odlučuje da vežbe radi u večernjim satima, kad dođu sa posla. Ipak, to vreme nije najdelotvornije za vežbanje.

Vežbanje u kasnim satima nije lak zadatak, jer je, pre svega, teško naterati se na vežbanje, kad umorni dođete sa posla. Mada je važno napomenuti da je vežbanje u bilo koje doba dana dobro za vas, maksimum od rekreacije možete da dobijete ako vežbe radite ujutru. Vežbanje u jutarnjim satima će vas razbuditi, pokrenuti cirkulaciju u telu, kao i metabolizam, koji će tokom dana onda trošiti više kalorija.

Jutarnje vežbe pomažu i da lakše kontrolišete apetit tokom dana. Još jedna dobra stvar je činjenica da su teretane u jutarnjim satima prazne, pa možete na miru da se rekreirate. Ne bi bilo loše i da se držite utvrđenog rasporeda i vežbate svakim danom u određeno vreme, jer će tako vaše telo vremenom naučiti to, pa će baš ta satnica postati najučinkovitija za vas.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!